Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Johnnie Walker, a világ legnagyobb mennyiségben értékesített skót whiskeyje 2021 elejétől megvásárolható lesz a műanyagokat teljesen kizáró csomagolásban, beleértve ebbe az ital palackját is - jelentette a Reuters. Ez összhangban van a világ legnagyobb italgyártó cégeinek törekvésével, hogy ne keletkezzenek műanyaghulladékok termékeik fogyasztása nyomán.

Az új palack anyaga cellulóz, magyarán papír, amelyek a whiskeyt gyártó cég, a Diageo a Pilot Lite tőketársasággal közösen fejlesztett ki. Az anyag teljesen megfelel az élelmiszer-csomagolóanyagokkal szemben támasztott követelményeknek és száz százalékban újrahasznosítható - állítja a két cég. A Diageo és a Pilot Lite megalapította a fenntartható csomagolással foglalkozó Pulpex Ltd.-t, amely a papírpalack fejlesztésével foglalkozik.

A Pulpex a megfelelő márkanévvel ellátott palackokat fejleszt olyan vállalatoknak is, mint a Lipton márkát birtokló Unilever Plc vagy a PepsiCo. Ezek a gyártók szintén 2021-ben akarja piacra dobni saját papírpalackjaikat. Mindez válasz arra, hogy a fogyasztói termékeket előállító vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik a műanyagok elhagyása érdekében.