A Facebook feltett szándéka, hogy még 2020-ban teljesíti azt a korábban vállalt célt, hogy a vállalatot teljes egészében megújuló energiára állítsák át. A 100 százalékosság azt jelenti, hogy a vállalat csak dedikáltan zöldenergiát használ fel a működése során. Erről a jelek szerint egy újabb hatalmas beruházás gondoskodik: a PV Magazine híradása szerint a cég Írországban, illetve az amerikai Utah államban, Ohióban, Illinois-ban és Tennesseeben összesen 806 MW új napenergia- és szélerőmű-kapacitást kötött le.

A szerződéseket a másik oldalon a Brookfield Renewable Partners, a DE Shaw Renewable Investments és az Apex Clean Energy jegyezte. Ezzel - írja a szaklap - a Facebook összesen már több mint 5 GW megújuló energiaforrású termelőkapacitásra kötött különböző szerződéseket, melyekből jelenleg 2 GW termel is, s várhatóan ez az idei év végére még másfél GW szél-, illetve napelemes termelőegységgel bővülni fog.

Az internetes cég az áramvásárlások mellett saját napenergia-projektbe is befektet: Új-Mexikóban egy 100 MW-os napelemréttel rendelkezik, mely a Los Lunas adatközpontot látja el energiával. De a cég partnerként beszállt egy, Tennesseeben épült 377 MW teljesítményű napelemes projektbe is, amivel az alabamai Huntsville-ben lévő adatközpontját szolgálja ki.

A texasi Andrews megyében épülő Prospero Solar projekt további 300 MW-ot, a Cove Mountainben (Utah, Iron megye) futó két projekt pedig még 122 MW-ot ad hozzá az idei eredményekhez. És még Texasból is vesznek mintegy 500 MW termelési kapacitást az upton megyei Roadrunner projektből.