Zuhant a Deutsche Telekom nyeresége

A néhány egyszeri tételtől megtisztított negyedik negyedévi nyereség 10 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit, a kelet- és dél-európai részlegek gyengébb teljesítménye miatt.
NAPI, 2011. február 25. péntek, 08:19
Fotó:

Az EBITDA 5,07 milliárd euróról 4,55 milliárdra esett, ami kisebb, mint a Bloomber elemzői prognózisában szereplő 4,7 milliárdos érték.
A negyedik negyedévi nettó veszteség 582 millió euróra rúgott, amiben a főszerepet a görög és a román érdekeltségek leírása játszotta.

A pénteken közzétett vállalati előrejelzés szerint az idén 19,1 milliárd euró lehet az EBITDA - ez megfelel az elemzői várakozásoknak is.

Amint arról beszámoltunk, a DT magyarországi érdekeltsége, a Magyar Telekom az elemzők várakozásainál kedvezőbb negyedik negyedéves számokat közölt csütörtökön. A társaság idén jelentősen csökkenti beruházásait, 3-5 százalékos bevételcsökkenéssel és 4-6 százalékos EBITDA csökkenéssel számol.
A cég igazgatósága saját részvény vásárlásra kért felhatalmazást, s 50 forint osztalék kifizetését javasolja a részvényeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK