Zuhant az Allianz-profit

Elnyelte az Allianz profitját a banki üzletág vesztesége.
NAPI Online, 2008. május 9. péntek, 09:12
Fotó:

Az első negyedévben 65 százalékkal, 1,15 milliárd euróra zuhant az Allianz SE, Európa legnagyobb biztosítója nettó nyeresége, mivel a társaság banki üzletága, amely majdnem teljesen azonos a Dresdner Bankkal 538 millió euró veszteséget szenvedett el a tavalyi 625 milliós nyereség után. Az elemzők csak 470 millió buktát vártak.

A Dresdner 845 millió euró értékű kötvény fedezetű követelését volt kénytelen leírni az elmúlt negyedévben, mert azok a jelzálogpiaci válság nyomán elvesztették értéküket. Ez hozzájön az elmúlt évben leírt 1,3 milliárd euróhoz. Az Allianz pénzügyi igazgatója úgy véli, minél tovább tart a hitelpiacok mélyrepülése, annál nagyobb kihívást jelent ennek kezelése. A társaság 2009-re üzletágai átlagában 10 százalékos üzemi profitrátát akar elérni, amit nehéz lesz teljesíteni, ha a banki divízió továbbra is a gödörben marad.

Az Allianz azt tervezi, hogy leválasztja a Dresdner Kleinwort befektetési bankot a pénzintézet private banking és kereskedelmi banki üzletágáról. Később lehet, hogy az előbbit eladják.

HOZZÁSZÓLÁSOK