Ez lesz az eredménye Trump terveinek az IMF-vezér szerint

Magasabb kamatszintre és erősebb dollárárfolyamra kell felkészülnie a világgazdaságnak - jelentette ki a Dubaiban zajló ötödik nemzetközi kormányzati csúcstalálkozón (World Government Summit, WGS) Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.
Szabó Zsuzsanna, 2017. február 12. vasárnap, 13:55
Fotó: MTI/EPA

Christine Lagarde a fórumon annak a véleményének adott hangot, hogy a Trump-adminisztráció tervezett ezermilliárd dolláros beruházási programja a legnagyobb valószínűség szerint nagy lendületet fog adni a világ legnagyobb nemzetgazdasága növekedésének, ennek pedig erősebb dollárárfolyam és magasabb kamatszint lesz az eredménye.

A mandátuma értelmében a globális pénzügyi stabilitás felett őrködő washingtoni pénzintézet főigazgatója kifejtette, hogy az IMF tudomásul veszi a változásokat, és az új adminisztráció infrastrukturális beruházás-finanszírozási tervének tükrében minden alapja meg is van rá, hogy bizakodóan ítélje meg az amerikai gazdaság növekedési kilátásait.

A gyorsabb növekedési ütem a jelenlegi alacsony amerikai munkanélküliségi ráta mellett az infláció kordában tartása érdekében a kamatok megemelésére készteti majd a Fed-et. Felhívta egyúttal a kormányzati döntéshozók figyelmét, hogy a költségvetési terveik felállításakor vegyék figyelembe a várható árfolyamváltozásokat.

Alapjában véve a világgazdaság számára is kedvezőbb, ha jobban teljesít az amerikai gazdaság

- mondta Christine Lagarde, megjegyezve, hogy a fejleményeket "folyamatában kell értékelni és újraértékelni". Hozzátette: a Trump-adminisztráció sok mindenbe belefogott, sok bejelentés történt és sok Twitter-üzenet ment ki.

Azt kell értékelnünk, ami megvalósul

- tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.02.13 10:56

@salamander:

Amint Trümp félretolja "globalista supranacionális vállalatok igényeit".

Amint megfosztja a pénzpiaci szereplőket az előnyeiktől - éppen most engedi szabadjára őket...

De nehogy találkozz a tényekkel, elég, ha az alternatyv tényekhez fordulsz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

salamander, 2017.02.13 10:48

Nem lehet egyszerű Lagard asszonynak: őt még egy olyan kurzus választotta ki és helyezte pozícióba, akik globalista gazdaságpolitikát követtek. Mostanára eljött a pillanat, hogy félre toljuk az önző, csak az egyéni érdekeket támogató globalista supranacionális vállalatok igényeit. Gondolom az IMF és a World Bank, az EBRD is meg kellene hogy újuljon. Elég volt a társadalmi tőke herdálásból... Rá kell fordulnunk arra az útra, ami a korrekt és arányos rendezést lehetővé teszi a társadalom, a pénzügyi piacok és a termelő tőke között. Ne legyen a pénzpiacoknak több hossznyi versenyelőnyük sehol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html