Jó hírt kaptak a magyar innovatív kkv-k

Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit bank garanciamegállapodást kötött, amelynek révén az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok 160 millió euró (mintegy 50 milliárd forint) támogatáshoz juthatnak nyolc országban, köztük Magyarországon - közölte az Európai Bizottság szerdán.
MTI, 2017. január 18. szerda, 18:02
Fotó: Napi.hu

A brüsszeli testület arról számolt be, hogy a megállapodás értelmében a kkv-k versenyképességének erősítését célzó finanszírozást az UniCredit bankokon keresztül magyar, bosznia-hercegovinai, bolgár, horvát, cseh, szlovák, román és szerb innovatív vállalkozások vehetik igénybe.

A megállapodást az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank Csoport InnovFin (uniós finanszírozási innovátorok) elnevezésű kezdeményezése keretében kötötték.
A szükséges biztosítékot az európai beruházási terv központi eleme, a Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) nyújtja Magyarországnak és a többi érintett uniós tagállamnak.

A várakozások szerint az innovatív kezdeményezések megvalósítását célzó hitelnyújtási és garanciális tranzakciókat biztosító megállapodás nagyban hozzájárul majd a nyugat balkáni és kelet-közép-európai országok gazdasági növekedéséhez. Munkahelyeket teremt és előmozdítja az innovációt és a vállalkozó szellemet a régióban - hangsúlyozta az uniós bizottság.

HOZZÁSZÓLÁSOK