A Polgár Galéria festményárverésének fő tételei kikiáltási árukon vevőre találtak: Kádár Béla Anya gyermekével című temperája 2,2 millió, Szőnyi István Gyerekek a padon című olajképe 1,6 millió, Vaszary János fára festett olajképe 2,8 millió forintért kelt el. Csók István Züzü tengerparton című vásznáért és Vaszary János Ligetéért megadták a kért 4,8 milliót, Johann Carl Loth védett antik festménye, a Lóth és lányai pedig 6 millió forintért talált gazdára.
A Zsolnaykra élénk kereslet mutatkozott, nemcsak ezen az aukción, hanem a többi háznál is érzékelhető volt: sokan hisznek abban, hogy ez még mindig jó befektetés. Az 1900-as papagájos váza 2,4 millióért, az 1899-es tulipánkehely 2,2 millióért, a Dariel Henrik tervezte 1905-ös liliomdekoros kaspó 2,6 millióért, a panorámaképes kaspó és a Mack Lajos-féle szecessziós tükörkeret egyaránt 2,2 millióért cserélt gazdát.
A bútorok közül a gróf Széchenyi család copf cilinderes írókomódja 950 ezer forintot ért meg valakinek. Az ezüstök természetesen jól mentek, a híres pesti mestertől, Bachruch Antaltól volt egy emeletes kínálótál, ennek ára 260 ezer forint lett. Lengyel Bertalan órás- és ékszerészmester 12 személyes étkészlete 550 ezer forint, ugyanannyi, mint a párizsi Claude Odiot 1500 grammos ezüsttálcája. Több különleges kandallóóra is szerepelt a kínálatban, közülük egy francia aranyozott bronz angyalformájút 1,1 millión ütöttek le. A karórák közül egy húszas évekbeli art deco Longines férfi aranyórát kezdő ára dupláján, 420 ezer forintért vittek el, egy ötvenes évekbeli Breitlinget pedig 440 ezerért.

napi