Május 19-én lesz az Arte következő árverése az építőművészek székházában − klasszikus grafikai tételek mellett könyvek és mappák, kerámiák és grafikai tervek is kalapács alá kerülnek. A modern tételek közül kiemelkedik Ámos Imre 1940-es akvarellje, barátinak mondható, 95 ezer forintos áron (a szignót ugyan Anna Margit írta alá, de Marsó Diana biztos abban, hogy ez a mű Ámos keze nyomát viseli).

Tóth Menyhért ceruzarajza, a Fej 60 ezer forintért szintén jó vétel, de ilyen lehet Dési Huber hagyatékából egy ceruzával rajzolt tájkép 32 ezerért és El Kazovszkij csendélete 55 ezerért. A 105 éves korában elhunyt Lossonczy Tamás festőművész hetvenes évekbeli vidám akvarellje 38 ezer forint, felesége, a szobrász Lossonczy Ibolya pasztellképe 42 ezer forint. A szecesszió kedvelőit Tichy Kálmán 1906-os Havas háztető című akvarellje várja 28 ezer forintért.

Helbing Ferenc szignált színes litográfiáján − Kilátás a műteremablakból − az Iparművészeti Múzeum kupolája látszik, kikiáltási ára 18 ezer forint. Róna Emytől végre nem csak meseillusztráció kerül a piacra, a negyvenes években készült temperája (szintén 18 ezerért) ritkaságszámba megy.

A sokszorosított grafikai munkák közül kiemelkedik Kondor Bélának az életmű-katalógusban is reprodukált Tükör című rézkarca 34 ezerért és Korniss Dezső Miska kancsó szitanyomata 24 ezerért.