Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH péntek reggel első negyedéves beruházási adatokat hoz nyilvánosságra, illetve az ipari termelői árak áprilisi alakulására vonatkozó számokat is közöl - márciusban 2,2 százalékos áremelkedést jelzett az adat.

Az MNB a hitelintézetek összevont áprilisi mérlegéről, a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábak és a befektetési  alapok mérlegének szintén áprilisi alakulásáról is jelent.

Még az éjszaka folyamán megismerhető lesz az áprilisi japán inflációs, pontosabban deflációs adat - ugyanis ismét negatív előjelű lehet a szám.

Reggel nyolc órakor az áprilisi kiskereskedelmi folyamatokról jelentenek Németországban, a márciusi visszaesést már élénkülés követhette éves összevetésben.

Délelőtt tizenegy órakor az eurózóna májusi előzetes inflációs adata érkezik, elemzők 1,2-ről 1,3-1,4 százalékra várják gyorsulni a fogyasztói árak emelkedését.

Ugyanekkor a devizaunió munkanélküliségi mutatója is megjelenik április hónapra vonatkozóan. A prognózisok a 12,1 százalékos korábbi munkanélküliség 0,1 százalékpontos emelkedését prognosztizálják.

Délután az USA-ban több fontos indikátort publikálnak. Fél háromkor a személyes jövedelmek és fogyasztási kiadások áprilisi alakulásáról kaphatunk képet, várhatóan a legutóbb ismertetett 0,2, illetve 0,1 százalékos bővülési ütem változatlanul maradása mellett. Háromnegyed négykor a chicagói beszerzésimenedzser index kerül nyilvánosságra, a várakozások szerény emelkedést várnak 49 pontról májusban. Végül, négy óra előtt öt perccel érkezik a hét utolsó igazán jelentős makroadata: a Michigani Egyetem májusi fogyasztói bizalmi indexe, amely a prognózis szerint az áprilisi helyzethez hasonlóan 83,7 pontot mutathat.