A Belvedere Galéria 188 tételt árverezett június első szombatján, ebből 75 maradt vissza és 29 ért el millió forint feletti leütést. Utóbbiak közül csaknem a legmagasabbra jutott az a Parkban című kép, amelyet Ferenczy Károly munkájaként vitt kalapács alá a ház, Bellák Gábor igazságügyi festményszakértőnek, a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) főmuzeológusának a véleményére és tanulmányára hivatkozva. Az aukció előtti napokban Boros Judit és Plesznivy Edit az MNG-beli Ferenczy-kiállítás kurátorai, és Pálinkás Réka, a tárlathoz kiadott oeuvre-katalógus összeállítója kiadott egy közleményt. Eszerint nem Ferenczy-alkotás, hanem másolat az árverésre bocsátott festmény, véleményüket a kép részletes vizsgálatára alapozták.

Minderről az árverésen nem esett szó. Forró Tamás állítása szerint nem tudott a kurátorok nyilatkozatáról, Bellák Gábor szakértését tartja kompetensnek.

Nem tudni, a licitálók tudtak-e erről a vitáról vagy sem, mindenesetre többen versenybe szálltak a képért, és 6,5 millió forintról csaknem háromszorosára, 18 millióra verték fel. Az aukció legdrágább tétele azonban egy elveszett Ferenczy Noémi-főmű, A város (Régi város) című gobelin akvarell-tempera technikájú terve lett: 9,5 milliós kezdés után 19 milliót adtak érte.

A tételek nagy része azonban alapáron ment el: megadták a 9,5 milliót Vaszary János virágcsokráért, a 7,5 milliót Szinyei Merse Pál balatoni tájáért. Csak egy licit érkezett Vajda Lajos, Scheiber Hugó, Uitz Béla, Derkovits Gyula, Farkas István munkájára. Kádár Béla művei közül egymillióval ment feljebb 6,5 millióra a Hölgyek gitárral, a Nővérek című gouache pedig 3,2 millióról 4,6 millióra lépdelt.