Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány. A 2001 óta több mint háromezer daganatos és krónikusan beteg táborozót fogadó alapítvány a jeles jubileumra a világ első közösségi-média alapú mesekönyvét szeretné elkészíteni, amihez a Facebook felhasználóit hívja segítségül.

A mese első fejezetét és a www.batorkonyv.hu oldalt június 23-án mutatta be D. Tóth Kriszta, a mese szerkesztő-írója, valamint Erős Antónia, a Bátor Tábor Alapítvány nagykövete. Az első rész már olvasható a honlapon, ahol szavazni is lehet arról, hogy miként folytatódjon a főhős, a tengerben élő Csepp története. A második rész szerzője Lackfi János, de lehet találkozni többek között Kepes Andrással, Törőcsik Marival, Rácz Zsuzsával és Geszti Péterrel is.

Az internetes oldalon egy valódi könyvként jelenik meg a mese: becsukható, kinyitható, lapozható és Holló Anna illusztráció díszítik. Az olvasók az oldalon megismerkedhetnek a Bátor Könyv szerzőivel, többet tudhatnak meg a Bátor Táborról, és adományokat is indíthatnak a beteg táborozók megsegítésére. A www.facebook.com/batortabor oldalon a látogatók a szerzőkkel és egymással is megoszthatják gondolataikat, ötleteiket.