Kábítószer-kereskedelem látszatával összesen 103 millió forintot csaltak ki egy férfitól, aki elhitte, hogy a drogüzlet részeseként busás haszonra tehet szert. Pedig csak liszt volt a kilós fóliacsomagokban - írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 36 éves F. László és öt társa ellen. A társaság egy tokaji férfitól 2019 júniusában és júliusában összesen 103 millió forintot csalt ki azzal, hogy négyszeres anyagi haszonnal járó kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlottak neki.

Mint a rendőrségi portál írja: először a fővárosba csalták, és azzal húzták le 15 millió forintra, hogy 60 eze darab kábítószernek beállított tablettát vesznek. A látszatra is adtak: eljátszották a drogvásárlást. Második alkalommal már messzire utazni sem kellett: a 37-es főúton került sor az "éjszakai drogszállítmány" átvételére. Ekkor 45 milló forintot adott át a sértett az összesen hat, egyenként egy kilós, lefóliázott, lisztes csomagért cserébe. Eljátszották előtte, hogy lepróbázzák a "cuccot", és akkor mondták neki, hogy az anyag 100 százalékos tisztaságú kokain.

A két júniusi csalás után júliusban még három alkalommal, összesen még 20 millió forintot csaltak ki a férfitól, de az ügyletek mögött nem volt más, csak átverés.

A KR NNI nyomozói a sárospataki, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök közreműködésével végül szeptember 5-én egy akció során lekapcsolták F. Lászlót és négy társát. A nyomozók  a bűnözői csoport tagjainak otthonait átkutatva mintegy 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, illetve ingóságokat. Egy bűntárs azonban még szökésben, ellene körözést adtak ki.

Mivel a tényleges kábítószermozgás hiányában a drog kereskedelem meg sem valósult, a bandát csak csalással lehet meggyanúsítani. A letartóztatásukat arendőrség indítvánáyra a bíróság 2019. szeptember 8-án elrendelte.