"A Mol kiemelt figyelmet fordít a szakember-utánpótlásra, és ahogy Magyarországnak is, úgy a Mol-nak is érdeke, hogy kiváló természettudósokat, közgazdászokat, mérnököket képezzenek a magyar egyetemek. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő középiskolai háttér biztosítása. Ebben alkotnak maradandót azok a tanárok, mesterek, akiket ma itt díjazunk." - mondta a megnyitón Fasimon Sándor, a Mol Magyarország vezérigazgató- helyettese.

A Mol 2010-ben alapította a MesterM-díjat, és azóta minden évben felkéri a főiskolai és egyetemi hallgatókat, hogy jelöljék azokat a kedves tanáraikat a díjra, akikre hálával gondolnak vissza, amiért megismertették őket a természettudományok szépségeivel, és a mérnöki és természettudós pálya felé segítették őket.

Április végén zárult le a jelölés, melynek során idén több száz jelölés érkezett több mint 100 pedagógusra, akik közül a Mol szakembereiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat. Egykori tanítványaik jelölése alapján 2013-ban a következő tanárok vehették át a Mol MesterM-díjat és az azzal járó nettó 200 ezer forintos pénzjutalmat június 7-én, a Szépművészeti Múzeumban tartott díjátadón.