Hasonlóval egyetlen más német aukciós cég sem büszkélkedhet − kommentálta a ház mérlegét Robert Ketterer igazgató. A kereslet nagyobb, mint valaha, a közönség 30 százaléka idén új ügyfél volt − nemcsak Nyugat-Európából, hanem Oroszországból, az USA-ból vagy Argentínából is érkeztek. A vásárlók válogatósak, a szereplők mindkét oldalon rendkívül felkészültek. Bevált az a stratégia, hogy magas színvonalat mérsékelt áron kínálnak − számolt be az igazgató −, idén csak nyolc tételt indítottak 100 ezer euró fölött, de húsz jutott végül ennél magasabbra.
A kortárs szekcióban Serge Poliakoff absztrakt kompozíciója lett a legdrágább − egyben övé a féléves rekord is −, 250 ezres kikiáltás után 525 ezer euróért kelt el. Pierre Soulages 1957. május 2. jelzésű festménye 140 ezres elvárás után 490 ezres leütéstig jutott, míg Georg Baselitz Fej (Elke profilból) című portréja 180 ezerről 330 ezerig lépdelt. A modernek kategóriájában Gabriele Münter Alkony a tóparton című tájképe 220 ezerről 415 ezer euróig jutott, Emil Nolde mocsárvidéke pedig csaknem megháromszorozta 100 ezres kikiáltási árát a 285 ezres leütéssel. A divatos Lipcsei Iskola fiatal képviselői júniusban 80 százalékos értékesítési rátával és kiváló leütésekkel zárták a különaukciót (David Schnell Schneise című munkáját 25 ezerről 110 ezer euróra licitálták fel).
A régi mesterek és a XIX. századi festészet részleg is megtapasztalt látványos drágulásokat, Ferdinand Max Bredt Odaliszkok pihenője című zsánerjelenete például 25 ezerről kereken 100 ezer euróig jutott, de voltak olyan meglepetések is, mint Franz Kadlik Három angyala, amely 4400 eurótól 27 500-ig menetelt.

A Ketterer Kunst hamburgi filiáléján régi kéziratokkal és nyomtatványokkal, illetve autográfokkal és dekoratív grafikákkal kereskednek − az itt elért 1,8 millió eurós féléves bevétel 300 ezerrel több az egy évvel korábbinál. De Gros-Carondolet párját ritkító, pergamenre írt hóráskönyve a XV. század végéről az idei németországi könyvárverések legmagasabb leütését hozta: 200 ezres kezdés után 425 ezer euróért kelt el