Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak kettőt szerzett a lehetséges tíz pontból Magyarország azon az indexen, amely azt méri, hogy a kormány mennyire hallgat a szakemberek tanácsaira. A Bertelsmann Alapítvány fenntartható kormányzás indexének (SGI) egyik alindexét tekintve ezzel a vizsgált országok közt az utolsók vagyunk.

Az eredetileg a The Brussels Timesban megjelent írásra reagálva Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász az mfor.hu-nak azt mondta, hogy a járványra adott első kormányzati kommunikációs válaszokban valóban lehetett bizonytalanság, illetve a politikai és szakmai szempontok között volt konfliktus, de a kormányzat végül, összességében meghozta a nemzetközi szinten látottakhoz hasonló markáns intézkedéseket.

"Amiért viszont egyértelműen az elmúlt évek semmittevése okolható, az a telemedicina elterjedését gátló maradi szabályozási környezet. Most nagyon jól jönne több jogi lehetőség és segítség az orvosoknak a távolról történő betegellátáshoz, ahogy azt más országokban már rutinszerűen kidolgozott feltételek mellett végzik" - mondta a szakember.