Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakember a pozícióban Jacques Maire-t váltja, aki három évig irányította az AXA Magyarország működését, és mandátuma lejártával visszatér Párizsba. Violeta Ciurel 2010 szeptemberében csatlakozott az AXA-csoporthoz az AXA Románia életbiztosítási üzletágának vezérigazgatójaként, ezt a feladatkört a magyarországi kinevezése mellett is ellátja majd.

Violeta Ciurel

Napi GazdaságAz AXA Bank vezetését továbbra is Albert Roggemans látja el - olvasható a közleményben. Az AXA Magyarországon kereskedelmi bankkal, biztosítóval, alapkezelővel, nyugdíj- és egészségpénztárral van jelen. Márciusban közölték, hogy az üzleti környezet jelentős változásai, valamint az AXA Kötelező Magánnyugdíjpénztár taglétszámának 96 százalékos csökkenése miatt az AXA-csoport átszervezésbe kezdett, és kisebb szervezettel folytatja magyarországi tevékenységét.

Az AXA Biztosító Zrt. a múlt évet 17 milliárd forint díjbevétellel zárta, ez 1,1 százalékkal kevesebb a 2010. évinél. A piaci részesedése 2 százalék volt. Az idei első negyedévben elért 3,4 milliárd forintos díjbevétel 27 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A piaci részesedés 1,4 százalékra csökkent.