Százegy művészi üvegtárgyat kínál a Belvedere Galéria február 23-i aukcióján, a vázák, tálak, figurális alkotások között néhány tízezer forintért már látványos alkotások akadnak. A legdrágább tétel is csak 120 ezer forint, ennyiért kínálják az ötvenes évekbeli, nászajándéknak készült ezüstrátétes német ólomkristály vázát. A kortárs magyar üvegművészek munkái közül Smetana Ágnes növényi motívumokkal díszített edényeiért 75, illetve 80 ezer forintot, Buczkó György vázájáért és geometrikus hutaüveg tárgyáért egyenként 65 ezer forintot kérnek.

A kollekcióban ezúttal is sok a dekoratív muranói üveg, olyan mesterektől, mint a XX. század eleji Vittorio Zecchin, az opálos üveget kedvelő Vincenzo Nason, az üveg ékszereiről híres Tommasi, a több kontrasztos színt ötvöző Luigi Onesto. Nyolc műtárgy köthető a világhírű francia ékszer- és üvegművész, René Lalique nevéhez, 18−65 ezer forint közötti kikiáltással, van köztük Faun és nimfa szobor, sellőt vagy madarat formázó gyűrűtartó, baglyos tál, váza fecskepárral.

Különösen szép cseh üvegeket lehet megszerezni: a Frantisek Koudelka formaterve alapján készült ananászváza vagy a Ferdinand von Poschinger által jegyzett lila-kék váza egyaránt 28 ezer forintba kerül. Van két szecessziós váza a bécsi Loetz műhelyből is, ezek egyenként 55 ezer forinton kezdenek.