A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

A 120 tételből egyet visszavontak, 54 elkelt, nagyrészt kikiáltási áron, igaz, többnyire a drágábbak közül. Tíz esetben volt jelentősebb licitemelkedés.

Reményt keltő viszont, hogy a kortárs magyar üvegművészek munkáira volt kereslet. Többen szerették volna megszerezni Borkovics Péter Csíkos sorozatának II. számú darabját, ezért a 380 ezer forintról indított látványos kompozíció ára félmillióra ment fel. A Csíkos sorozat örvénylő vonalak, interferencia I. című munkát 190 ezer forintos kikiáltási árán vitték el, és 375 ezer forintos alapárán ment el az ókori technikát felelevenítő opálüveg Diatrétum is. Gáspár György Uránium I. című idei munkája 380 ezer forintról indult és 550 ezer forinton végzett. (Mint utóbb megtudtuk, a magyar művészek munkáinak egy részét a Belvedere vette meg, mert jó befektetésnek tartják.)

A klasszikus anyag legdrágább tételére csak egy ajánlattevő volt, így az art nouveau Gallé váza 650 ezer forintért az övé lett. Egy hasonló stílusú Daum váza 480 ezer forintról 600 ezer forintra jutott és két másik Daum váza is elkelt 550 ezer forintért. Több René Lalique-tárgy megtartotta 40−70 ezer forintos induló árát, a Lalique-vázák hasonló módon 120−360 ezer forinton mentek el, de a levélformákból alakított Versailles tál 240 ezerről 320 ezerig ért.