A Mol ismét a kiemelkedő tanárok munkáját díjazta

Harmadik alkalommal adta át a MOL az egykori diákjaik által jelölt kiváló természettudományos középiskolai tanároknak járó MesterM-díjakat június közepén a Szépművészeti Múzeumban.
Tóth Kata, 2012. június 22. péntek, 11:28
Fotó: Napi.hu

A 2010-ben alapított MesterM-díj jelenleg az egyik legrangosabb hazai elismerés, amelyet a középiskolai matematika-, fizika- és kémiatanárok kaphatnak. A MOL azért hozta létre ezt a díjat, mert ennek alapját azok az elkötelezett tanárok teremtik meg, akik a középiskolában példaadó munkájuk során megszerettetik tanítványaikkal a természettudományos tárgyakat. Ezért kérte fel a főiskolai és egyetemi hallgatókat a MOL, hogy jelöljék egykori tanárukat, akik megismertették őket e tantárgyak szépségeivel és a természettudományi-mérnöki pályára irányították őket.

"A magas színvonalú természettudományos oktatás alapvető pillére az erős hazai gazdaság megteremtésének, ami mindannyiunk érdeke. A díjazott tanárok lelkiismeretes munkájukkal rengeteget tettek azért, hogy minél több leendő szakember kerüljön ki a hazai iskolapadokból" − mondta Somlyai Dóra, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. Április végén zárult le a jelölés, melynek során idén közel 300 jelölés érkezett közel 190 tanárra, akik közül a MOL szakembereiből álló zsűri választja ki a legjobbakat. Egykori tanítványaik jelölése alapján 2012-ben a következő tanárok vehették át a MOL MesterM-díjat és az azzal járó pénzjutalmat.

HOZZÁSZÓLÁSOK