Egy licitlépcsővel ment feljebb és így kelt el 1,4 millió forintért (jutalékkal több mint másfél millióért) az Abaúj Antikvárium aukciójának csúcsdarabja, Ady Vér és Arany kötetének dedikált példánya. A Nyugat 1910-es kiadásában megjelent könyvbe a költő az alábbi sorokat írta: "Bertának ajánlom − Ady Endre 1911 XII. 20". Boncza Berta, Csinszka, Ady múzsája, később felesége akkor 16 éves volt.
Az 1909-es bibliofil Petőfi Almanach sokak szerint a legszebb XX. századi magyar könyv − kötése Dávidházi Kálmán debreceni könyvkötő műhelyének munkája −, amelyet mindössze 500 példányban nyomtattak ki a Petőfi-ház Hölgy-bizottsága megbízásából. A 87-es sorszámú kötet a szerkesztő, Ferenczi Zoltán példánya volt, ára 160 ezer forintos kikiáltásról 220 ezerre emelkedett.
Az aukció 445 tételének harmada visszamaradt, az elkeltek nagy része kikiáltási áron talált gazdára. Érdeklődés leginkább az ajánlásokat tartalmazó irodalmi művek és a kéziratok iránt mutatkozott, de vették a történelmi, politikatörténeti munkákat is.