Művészeti árverést rendez szombaton a Villás Galéria, két napra rá pedig kifejezetten ajándékozásra szánt tárgyakból összeállított karácsonyi kamaraaukció következik a debreceni háznál.
A legdrágább kép Mednyánszky sötét tónusú Alkonyata, 3,8 milliós kikiáltással, de az anyag gerincét az aktképek és virágcsendéletek alkotják. Csók Istvántól a Bűnbánó Magdolna 750 ezer forinton kezd, de van akt Hajós Ilonától, Mácsai Istvántól, Molnár C. Páltól, Herman Lipóttól is. Ha valaki virágcsendéletre vágyik, általában is jól teszi, ha szétnéz Villásék kínálatában − most Jándi Dávidtól is vásárolhat egy dekoratív képet 550 ezer forintért (Jándi kevés csendéletet festett). Bernáth Aurél lírai képe 1,2 millió. Ziffer Sándor virágcsendéletét, mely az egyik legszebb a művész ilyen alkotásai közül, 700 ezer forintért kínálják.

Iványi-Grünwald Béla téli tájképe Nagybányán született, kikiáltási ára 1,6 millió. A szintén nagybányai, Ferenczy-tanítvány Nagy Oszkárt szeretni szokta a közönség, ő most napfényes házakkal van jelen, 380 ezer forintért. Pekáry István Falusi délutánja 650 ezer forint, Scheiber Hugó Parkrészlete 550 ezer.

Néhány modern, illetve kortárs kép is van a kínálatban, ef Zámbó, Ország Lili, Bálint Endre grafikai munkái. A nemrég elhunyt El Kazovszkij művei halála óta rendre felbukkannak árveréseken, Kompozíció című olajképe most 420 ezer forintról indul.