Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társadalmi felelősségvállalás vállalati kezdeményezéseinek rangsorában előkelő helyen áll a sportszponzoráció. Ez minden bizonnyal összefügg az üzleti élet és a sportvilág rokonságával, hiszen a versenyszellem, az eredménycentrikusság, a kitartás, a kemény és összehangolt csapatmunka mindkét műfajban meghatározó értéknek számít.

Nem véletlenül támogat az MKB Bank olyan sportszervezeteket, amelyek a magukéinak érzik ezeket az értékeket, és megbízhatóan szállítják azokat a kimagasló eredményeket, amelyekre a szponzor és minden sportot szerető ember egyformán büszke lehet. Az értékek megőrzésének és új értékek teremtésének célja az MKB Bank számára éppúgy vezérelv a sport területén, mint a társadalmi felelősségvállalás egyéb terepein: a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek istápolásában vagy a kulturális mecenatúrában.

A sport − és azon belül is különösen az utánpótlás − befektetésnek sem utolsó. A bank ez irányú eltökéltségét jól mutatja, hogy partnereit hosszú távra választja, ezzel is a lehető legmagasabb "megtérülésre" törekedve. Az elmúlt évek sportkutatásai egyértelműen igazolják, hogy az MKB Bank imázsában érezhető hozzáadott értéket képvisel a gondosan felépített "sportportfólió": a pénzintézet nem pusztán a legjobb öt közé jutott a hazai mezőnyben − 2010-ben felérve a csúcsra, amikor az adott évi reprezentatív felmérésben a legtöbb válaszoló egyenesen a magyar sport legjelentősebb szponzoraként említette −, de sporttámogatásai szimpatikusabbá is tették a megkérdezettek szemében.

A bank sportismertségét az egyik legrégebben hozzá köthető sportág, a kajak-kenu alapozta meg és erősíti a kezdetek óta, amellyel a pénzintézet immár a negyedik olimpiai ciklust felölelő kapcsolatot ápol, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség arany fokozatú támogatójaként. Az együttműködés 16 éve alatt az ország legeredményesebb sportága kilenc olimpiai aranyérmet, nagyszámú világ- és Európa-bajnoki elsőséget, valamint megszámlálhatatlan dobogós helyezést produkált. A szövetség támogatása mellett a bank minden évben díjazza a legjobb férfi és nő kajakosokat és kenusokat, valamint néhány éve a legeredményesebb ifjúsági versenyzőket is. A legtöbb sikeres szerepléssel szezont záró MKB Kajak-Kenu Prémium Díjasok között olyan versenyzők vannak, mint Kovács Katalin, Janics Natasa, Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos vagy Kolonics György.

Nem meglepő, hogy a kajak-kenu válogatott tagjai alkotják a londoni olimpiára utazó MKB-csapat gerincét, ám a keretben természetesen ott lesznek az MKB Veszprém férfi kézilabdaklub válogatott kézilabdázói is. A pénzintézet hét évvel ezelőtt adta a nevét az azóta az ország első számú klubcsapatává érett veszprémi gárdának, bízva abban, hogy az együttműködés mindkét fél számára előnyösen alakul. És nem kellett csalódnia: a 2008-ban Kupagyőztesek Európa-kupáját nyerő Veszprém és az MKB Bank neve összekapcsolódott. A névadó főszponzor nem kis elégedettségére a csapat megbízhatóan szállítja a hazai bajnoki és kupasikereket, és a nemzetközi viadalokon is rendre helytáll. Természetesen a bank a kézilabdában is kiemelt hangsúlyt helyez az utánpótlás-nevelés támogatására, mivel azt vallja: a támogatás nem a pillanatnyi eredményességnek szól, hanem egy hosszú folyamatnak, amelynek során a profi sportolók mellé új, a stafétabotot majdan átvenni képes ifjú generációk nőnek föl.

Ezt a szellemiséget követve csatlakozott társalapítóként az MKB Bank a Prima Primissima kezdeményezéshez 2007-ben, a Junior Prima Díj Magyar Sport kategória létrehozásával a fiatal sportolók kiemelkedő eredményeit akarja elismerni és megismertetni a sportszerető közvéleménnyel. Olyan, a 26. életévüket még be nem töltött versenyzőkről van szó, akik mögött máris komoly sportteljesítmény áll. Az elismerést többek mellett olyan sportolók érdemelték ki, mint a kenus Vajda Attila, a kajakos Benedek Dalma és Kucsera Gábor, az úszó Kapás Boglárka és Cseh László, a kézilabdázó Görbicz Anita és Iváncsik Tamás, az öttusázó Gyenesei Leila és Marosi Ádám, a vízilabdázó Varga Dániel és Varga Dénes, vagy a labdarúgó Dzsudzsák Balázs és Varga József.