Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A régi mesterek kategóriájából a St. Pölten-i Figl galéria muzeális szobrait emelte ki elsőként Brigitte Szaal sajtószóvivő − például egy gótikus Krisztust 1250-ből −, a Riedből érkező Kössl Kunst pedig olyan ritka grafikákat is hoz, mint Albrecht Dürer Halálfejes címer című eredeti rézkarca.

Az ázsiai iparművészet az utóbbi időben kevésbé volt jelen az osztrák műkereskedelemben, noha a gyűjtők nagyon kedvelik. Ezt a hiányt pótolja Karlsruhéból a Darya galéria, amely XII−XIV. századi perzsa kerámia tálakat és edényeket, illetve közép-ázsiai szelencéket és flakonokat kínál, de lesz a standján egy elefántcsont japán parasztpár is a XIX. századból. A WIKAM évek óta különös hangsúlyt fektet a keleti szőnyegekre, most öt kereskedő standján lehet majd válogatni köztük. A grazi Blazek rendszeres vendég New York és San Francisco nagy eseményein is, ahol a gyűjtők különösen a régi berber szőnyegeket és a marokkói "boucherouite" példányait keresik − utóbbinál a modern recycling jegyében textilcsíkokat és gyapjúmaradványokat kevernek műanyag szálakkal.

A bécsi City-Antik kínálatának választéka már önmagában is leképezi a vásár sokrétűségét. Régi bútortól Alt-Wien ezüstön, márkás porcelánon és üvegneműn át az ékszerig terjed a skála − kiemelkedik belőle egy zománcberakású ezüst hajó az 1860-as évekből vagy egy XIX. századi falitükör meisseni porcelán keretben, dekoratív rámáján tarkabarka puttókkal, virágokkal, kanárikkal, 48 ezer euróért (Oliver Hunter galériás azon kivételek közé tartozik, akik nem titkolják áraikat).

A XX−XXI. század képzőművészete iránt töretlen a vásárlók érdeklődése, a mustra rendezői is egyre erősítik ezt a területet. A bécsi Kaiblinger galéria sztárja Egon Schiele akvarellje egy terhes nő ülő aktjával 1910-ből. A legutóbbi WIKAM-vásáron alig tudták kielégíteni a kortárs Robert Hammerstiel munkái iránti keresletet, ezért most több műkereskedő is repertoárjára vette munkáit.

Meisseni óra 11 ezer euróért a City-Antik standján
Kép: Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n