Élhető bolygóért versenyeznek a diákok

A gyerekek is aktívan részt vállalhatnak környezetük jövőjének alakításában, erre szeretné felhívni a figyelmet a WWF és az Erste Alapítvány által életre hívott "Az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért" projekt.
NAPI, 2013. május 27. hétfő, 15:33

Ez lényegében egy olyan környezetvédelmi iskolai verseny, amelynek témája az ökológiai lábnyom és az egészséges folyók − mondta el Barbara Tauscher, a WWF Austria környezetvédelmi oktatási programjának vezetője. A megmérettetésre 7−10. osztályos tanulók jelentkezhetnek Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Moldáviából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából.
A környezetvédelmi program egy egyhetes tanár~diák akadémiával kezdődik, amelyre Ausztriában kerül sor. A résztvevők számos workshopon és szabadtéri foglalkozáson vesznek részt, ahol a környezetvédelem legfontosabb feladatait, problémáit ismerik meg. A diákoknak az iskolaév végéig van idejük arra, hogy az általuk kitalált környezetvédelmi projektet megvalósítsák. Ezek a programok rendkívül különbözőek lehetnek az utcaszínháztól kezdve a kiállításokon és újságcikkeken át egészen az iskolai környezetvédelmi akciókig.

HOZZÁSZÓLÁSOK