Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén Budapest mellett három vidéki városba látogat el a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! programja keretében - idén immár nyolcadik alkalommal - megrendezendő Esélyegyenlőségi Napokra. A február eleji győri eseményt követően jövő hónapban Miskolcon, májusban pedig Nyíregyházán, illetve Budapesten szerveznek fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek számára programokat. A roadshow keretében a helyi iskolák tanulói közös programokon lehettek együtt a fogyatékos gyerekekkel. Ezeken az alapítvány játékos formában mutatja be, hogyan lehet a fogyatékos emberek felé fordulni, nyitottan és előítéletektől mentesen közeledni egymáshoz.

Az OTP Bank által támogatott rendezvényeken az iskolások és óvodások izgalmas interaktív játékokon és eszközökön keresztül sajátíthatták el azt a hozzáállást és megértő odafigyelést, amire fogyatékos társaiknak szükségük van. A gyerekek így többek között ki tudják próbálni, milyen kerekesszékkel közlekedni egy nem akadálymentesített környezetben, kísérletet tehettek arra, hogy vakon tájékozódjanak és sportoljanak, vagy éppen belehelyezkedhetnek az autisták különleges világába.

A programok között szerepel az OTP Esély társasjáték, amelyben a résztvevőknek esélyegyenlőségi és általános műveltségi kérdésekre kell válaszolniuk, de olyan osztályfőnöki óra is, ahol a diákok már az iskolában találkozhatnak a fogyatékossággal. A cél az, hogy ezek a tapasztalatok egy kicsit közelebb vigyék hozzájuk a fogyatékosok mindennapi élethelyzeteit, megkönnyítve ezzel a kommunikációt és a segítségnyújtást.

Kép: Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n

Az első idei győri eseményen több mint 300 iskolás gyerek és az őket kísérő oktató vett részt. A nap a fogyatékos emberekkel való találkozáson kívül nagyszerű lehetőség volt a helyi civil szervezetekkel való megismerkedésre, hiszen a Camelot Egyesület és a Gézengúz Alapítvány is képviseltette magát. Az érettségihez immár kötelező önkéntes órákat az ilyen és hasonló szervezeteknél hasznosan tölthetik el a diákok.

A program kiemelt vendége volt Érdi Tamás zongoraművész, aki a karrierjéről és a vak emberek hétköznapjairól egyaránt beszélt, Sárai Rita a Gördülő Tánccsoport vezetőjeként mutatta be, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni, míg Napsugár Anna a jeltánc rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.

A programsorozat támogatása mellett a legnagyobb hazai lakossági bank kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élő emberekre, és nem csak támogatja őket, hanem munkalehetőséget is biztosít számukra. A debreceni "Egyesület a Sérült Emberekért" szervezettel közösen az OTP Bank először szervezett ki telefonos ügyfélszolgálatot, így már látássérült emberek is segítik az OTP-ügyfeleket. A bankfiókokban egyébként is kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékossággal élőkre, a fiókok mintegy 85 százaléka már most is akadálymentesített a mozgáskorlátozott ügyfelek számára. Az építészeti megoldásokon túl az OTP Bank az infokommunikációs akadálymentesítésre is törekszik, így számos helyen az ügyfélhívó érintőképernyőjén siket és nagyothalló ügyfelek számára olyan speciális piktogramot helyeztek el, amelynek megnyomásával az ügyfélirányító rendszer a kért sorszámot az ügyfél fogadására alkalmas pulthoz rendeli.

Kép: Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n