Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vígszínház társulatát több mint öt éve segítő Teva Magyarország nyerte el nagyvállalati kategóriában a Summa Artium Díjat, a cég az elismerést a színház állhatatos, szakszerű és átlátható szponzorálásáért kapta. A jelöltek közül a zsűri kiemelte a Béres Gyógyszergyár, valamint az E.On Hungária-vállalatcsoport kortárs művészetért tett erőfeszítéseit is.

Az állami, illetve önkormányzati támogatások csökkentésével a Vígszínház számára is rendkívül fontossá vált a támogatók felkutatása. A társulat tudatosan keresi a kultúra támogatása területén aktív cégeket és a színház művészeinek, vezetőinek személyes kapcsolatai is jelentős szerepet játszanak az együttműködések létrejöttében. A cégek nagyon ritkán kopogtatnak, inkább a színházak kerülgetik a gazdasági társaságokat − hangsúlyozta Csóti József, a Vígszínház gazdasági igazgatója. A támogatásból származó összegnek azért van nagy jelentősége, mert a jegybevételt és a közpénzből származó támogatást lényegében teljes egészében felhasználják a bér, a járulék és a közműköltségek fedezésére. A céges támogatást teljes egészében az új bemutatók finanszírozására fordítják − tette hozzá a szakember.

A Vígszínház a Teva révén évadonként két átlagos büdzséjű bemutató létrehozását tudja fedezni. Az ilyen típusú támogatások elmaradása nagyon nehéz helyzetbe hozná a magyarországi színházakat: a produkciók költségeit radikálisan csökkenteni kellene, ami a megszokott művészeti és technikai színvonal rovására menne.

A gyógyszercég szerint ahhoz, hogy az emberek megőrizzék egészségüket vagy éppen gyorsabban épüljenek fel egy-egy betegségből, a gyógyító készítmények mellett a lélek és a test karbantartására is szükség van. Ezért döntött úgy a vállalat 2008 januárjában, hogy a sport mellett a kultúra mellé is leteszi a voksát. A választás a Vígszínházra és annak kamaraszínházára, a Pesti Színházra esett. A vállalat számára fontos volt, hogy vele azonos értékrendet képviseljen az a színház, ahol évente 350 ezer emberhez jut el a kultúra üzenete és szeretete, ahol minden nap valami új, nagyszerű dolog születik a színpadon, maradandó emlékeket hagyva az emberekben. A vállalat ösztöndíjprogramjával a MASZK Országos Színészegyesületen keresztül évente ötven pályakezdő színész munkába állását is segíti.

Kép: Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n