Ismét díjazták a legtehetségesebb ifjú sportembereket

Tíz fiatal sportoló vehette át a Junior Prima Díjat sport kategóriában ............szerdán............, Budapesten. A társalapító MKB Bank emellett külön díjazta az év legeredményesebb felnőtt és ifjúsági kajak-kenu versenyzőit.
Tóth Kata, 2012. október 19. péntek, 14:04
Fotó: Napi.hu

Hatodik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjhoz kapcsolódó Junior Prima Díj Magyar Sport kategória elismeréseit azoknak a fiatal sportolóknak, akik eddigi teljesítményükkel, eredményeikkel már letették a névjegyüket, akár már a felnőtt mezőnyben is. A fejenként 7000 euróval járó elismerés ez évi díjazottjai: Bor Barna (cselgáncs), Hanga Ádám (kosárlabda), Harcsa Zoltán (ökölvívás), Hidvégi Vid (torna), Karakas Hedvig (cselgáncs), Kovács Sarolta (öttusa), Lékai Máté (kézilabda), Megyeri Balázs (labdarúgás), Módos Péter (birkózás), Sofron István (jégkorong). A Junior Prima Díj valódi értékét jól példázza, hogy az idei és a négy évvel ezelőtti olimpiai és paralimpiai játékok 46 magyar érméből 22-t korábbi díjazottak szereztek. Míg Pekingben három bajnoki cím fűződött az elismerést kiérdemlők nevéhez, Londonban Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kozák Danuta, Sors Tamás, Szabó Gabriella és Szilágyi Áron léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára. A 100 méteres pillangóban pekingi címét megvédő Sors Tamás egy második és egy harmadik helyet is szerzett az idei versenyeken, Lőrincz Tamás ezüstéremmel, Cseh László, Csernoviczki Éva és Marosi Ádám bronzzal térhetett haza, a 2011-ben Junior Prima díjas Joó Abigél pedig küzdeni tudásból vizsgázott jelesre.

A Junior Prima díjasok mellett az elismerés létrehozásában társalapítóként közreműködő MKB Bank az általa immár 16 éve támogatott sikersportág, a kajak-kenu idei legjobbjait is díjazta. Miközben az MKB Bank Kajak-kenu Prémium Díjat a legjobb felnőtt és ifjúsági versenyzők, továbbá a legeredményesebb edző érdemli ki, az élők sorából tragikus hirtelenséggel eltávozott Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics Díjat azok a fiatal reménységek kapják, akikből az olimpiai bajnok sportlegenda méltó követői válhatnak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK