Itthoni tarifáért is telefonálhatunk

A külföldi nyaralásra vagy a londoni játékokra készülőknek már nem kell a roamingtarifákat böngészniük, a Vodafone legújabb, Európa Napijegy szolgáltatásának igénybevevői ugyanis itthoni tarifákért beszélhetnek Londonban vagy más európai országban.
Diószegi József, 2012. június 29. péntek, 08:11
Fotó:

A mobiltelefonok hazai megjelenésekor nagyon magas volt a külföldi telefonálás költsége, ezért sokan hozzászoktak ahhoz, hogy a határ átlépésekor kikapcsolják készüléküket. Ennek azonban mindörökre véget vet a Vodafone, az Európa Napijeggyel ugyanis a hazai piacon egyedülálló roamingszolgáltatást vezet be idén nyáron a mobilszolgáltató, mely nemcsak egyszerűbb és átláthatóbb a korábbi roamingtarifáknál, de sokkal kedvezőbb is. A bruttó 990 forintos Európa Napijegy sms-ben történő aktiválása után a külföldön tartózkodó ügyfél belföldön használt percdíjával indíthat hívást, és szintén hazai áron küldhet sms-üzeneteket, miközben a hívásfogadás a Magyarországon megszokottak szerint ingyenes.

Az egyedülálló ajánlat az okos telefonnal rendelkező ügyfeleknek is kiváló, hiszen először a Vodafone-nál érhető el olyan konstrukció, amely már nemcsak hívást és sms-t, de mobilinternetet is nyújt egyben. A mobilnetezők igényeit szem előtt tartva a mobilszolgáltató napi 50 MB adatforgalmat biztosít az új roamingtarifában. Így például a nyári játékok idején nemcsak a helyi hírekről értesülhetnek az ügyfelek okos telefonjaikon, de a hazai történésekről sem maradnak le, és a megszokott módon használhatják kedvenc alkalmazásaikat, frissíthetik közösségi oldalaik státuszát, ami különösen hasznos, ha például épp Londonban drukkolnak a magyar sportolóknak. "A korábbi roaming-díjszabási rendszer nehezebben volt értelmezhető, de az Európa Napijegy kiváltásával végre belföldi árakon telefonálhatnak ügyfeleink külföldön is. Az új tarifa bevezetésekor előfizetőink érdekeit tartottuk szem előtt, hiszen nekik az idei nyaraláskor már nem kell telefonköltségeik miatt aggódni, 50 MB-ig szabadon internetezhetnek, ingyen fogadhatnak hívásokat és belföldi percdíjakon beszélhetnek" − mondta Beck György, a Vodafone elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK