A ház eredetileg egy izgalmas témájú aukciót tervezett március 7-re: nemesi-főnemesi alkotók műveit szerették volna begyűjteni (Napi Gazdaság, 2012. január 30.), ám kevés műalkotás érkezett be ahhoz, hogy önálló árverés legyen belőle. − Mivel az időpont már be volt építve a galéria programjába, nem akartuk megváltoztatni elképzelésünket, miszerint havonta egy aukcióval jelentkezünk − magyarázta Pintér Péter. − Így most alkalom nyílt, hogy kísérleti jelleggel kipróbáljuk magunkat egy online árveréssel is. Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor honlapunk kínálatát egy naponta megújuló rovattal bővítjük ki.

Az első alkalom anyaga erősnek ígérkezik, mértéktartó kikiáltási árakkal. A kínálatban sok a klasszikus XVIII−XIX. és XX. századi bútor, art deco, szecessziós, Thonet, Bauhaus, valamint népi bútor és berendezési tárgy. A műtárgyak között ezüstök, ékszer, órák szerepelnek, a festmény- és plasztikai anyag a klasszikustól a kortársakig terjed.

− Online katalógusunkat naponta frissítjük a bejövő ajánlatok figyelembevételével, a licitálási lehetőséget március 12-én reggel 10 órakor zárjuk le − mondta el lapunknak Pintér Péter − Az árverésen minden kikiáltási ár mellett föltüntetünk egy "villámárat", ha ezt valaki rögtön megadja, a tárgyat azonnal elviheti. (Ezzel a lehetőséggel sok online árverésen találkozhatunk.) A tárgyak a Pintér Galériában is megtekinthetők március 11-ig; másnap 16 órakor közzéteszik a leütött tételek listáját, és még aznap húsz százalék jutalékkal, aukciós áron lehet megvenni azokat a tárgyakat, amelyekre nem érkeztek licitek. Az ilyen "visszakéréseket" március 12-én 19 óráig fogadják el, utána ismét a galériás árak élnek.

Anya gyermekével
Kép: Kádár Béla képe hatmillió forintos árral szerepel a honlapon