Manapság az Arte a műtárgypiac egyik legaktívabb szereplője, idén már harmadik árverését tartja május 28-án, 218 grafikai, illetve művészeti könyv tétellel. A galéria aukcióira a kiszámíthatóság jellemző − Marsó Diana, az Arte vezetője azt tartja a legfontosabbnak, hogy amit nála megvesznek, azt ugyanazon az áron bármikor értékesíthessék, akár nála, akár máshol. Ezért is elégszik meg alacsonyabb kikiáltási árakkal − ezen az aukción az a kérdés, hogy mennyit ad a közönség a nagy nevek egyedi grafikáiért, melyekből most az átlagosnál több van az anyagban, Zichy Mihály tusrajzától Szőnyi István szénnel rajzolt portréjáig.
A sokszorosított grafikai műfajokban sem kell szégyenkeznie az Arténak, Lakner László 1967-es litográfiája még egy ajánlással is bír (Kratochwill Mimi művészettörténésznek), kikiáltási ára 46 ezer forint. Gross Bettelheim Jolán húszas évekbeli kisfiúja egy rézkarcon látható, 55 ezer forint az ára. Vaszarytól is van egy litográfia, 65 ezerért.
A XX. század első felének alkotói közül figyelemre méltó Jaschik Álmos Királyfi című akvarellje 70 ezer forintért és Kacziány Aladár Szerelmesek című ceruzarajza. Schadl János hagyatékából 9 tétel, többségében szénrajz kerül ki most a piacra, rendkívül kedvező, egyenként 18 ezer forintos kezdő áron.

Fontosabb tételek (ezer forint)
AlkotóCímKikiáltási ár
Zichy MihályKatonák,tus220
Mednyánszky LászlóParkrészlet házzal,
ceruza130
Vaszary JánosKét fiúakt, ceruza110
Aba-Novák VilmosSiracusa, tus90
Bálint EndreÉjszaka, tus-ceruza70
Forrás: Arte