A Pintér Galériának bejött az online árverezés, már az ötödik ilyen aukciót hirdették meg, január 24. 20 órára időzített licitzárással. Pintér Péter szerint egyre inkább felértékelődik az internetes licitálás, még a hagyományos aukciókon is sokan választják ezt − náluk különösen a szocreál kínálat iránt nagy az érdeklődés, amerikai, kanadai és európai gyűjtemények is vásárolnak rendre tőlük internetes megkereséssel. (A nemzetközi kapcsolat nem csak ebben merül ki, mint a galériatulajdonos lapunknak elmondta, a napokban kötnek együttműködési szerződést egy-egy jelentős német és francia aukciósházzal.)
A januári online árverésen 830 tételt kínálnak; az első 80 új beadásokból származik, köztük van például egy 1927-es pasztell női portré Tóth Menyhérttől 140 ezer forintért, egy-egy szép virágcsendélet Mattioni Esztertől és Pécsi-Pilch Dezsőtől 220, illetve 280 ezer forintért. A kortárs szegmensből kiemelkedik Krizbai Sándor Apám útja című műve 1989-ből és Wahorn András Nőies című munkája 1991-ből, 625 ezer, illetve 380 ezer forintos kikiáltással.
Az újraaukcionált tételek között sokmilliós festmények, bútorok is vannak. Említésre méltó egy ötvenes évekbeli alakos kompozíció Barcsay Jenőtől 3 millió forintért, egy Hincz Gyula-csendélet 5 millióért, Jeges Ernő két óriási vászna, a IV. Béla építi Budavár falait 4,8 millióért, illetve a Mátyás király tudósai körében, 6,8 millió forintért. A Bedő Rudolf gyűjteményéből származó Kádár Béla-temperát (Anya gyermekével) 6 millióért kínálják, a legtöbbet, 8 milliót pedig egy Mattis Teutsch János-olajképért kérik. A legdrágább bútor egy 1760 körüli barokk tabernákulum, 3,8 millió forintos kezdő árral.

Kádár Márta