. Két húszmilliós leütés is született, az egyiket Vaszary János 12 millión kezdő Pompadourja, a másik Aba-Novák Vilmos 14 millión induló Fürdőzőkje kapta. Munkácsy fiúportréja 4,8 millió, Madarász Viktor Urbinói Vénusza 4,6 millió, Lotz Károly Mosónőkje 4,2 millió forintos árat ért el. Skuteczky Döme mindenhol keresett, mert a szlovákok a nemzeti festőjüknek tekintik, most A levél című mű árát tornázták fel 380 ezerről másfél millióra.
A Szépség alcímű egyedi Zsolnay büszt (valószínűleg Stróbl Alajos műve) 1,8 millióért gazdára talált, de a többi Zsolnay-tárgy is szépen ment: egy vázapár 380 ezer helyett 700 ezerért, egy szecessziós posztamens 2,2 millióért kelt el. Az 1850-es herendi kaspóért megadták a kért 8 milliós árat. Elárvereztek egy Hummel-figura gyűjteményt is, a többségüket 80 ezer forint körüli árakon. A műtárgynapon sok volt a licitharc, a réz-teknőcpáncél dobozka például 280 ezerről kezdve 650 ezerért kelt el. A minőségi órakínálat is jó néhány milliós leütést hozott: az 1810-es automata tűziaranyozott bronz kandallóóra 1,2 millió helyett 3,2 millióért, egy hasonló korú empire óra 950 ezer helyett 1,9 millióért, egy másik empire óra 1,2 millió helyett 3 millióért, egy szalonóra (Nicoolas Rau mesterdarabja) 2,8 millióért került új helyre.

Az ezüstöket is nagyon vitték, jó árakon, legyen az pesti vagy bécsi, antik ezüst vagy XX. századi, muzeális tárgy vagy egyszerű asztalnemű. A Széchenyi-Andrássy Klinkosch tálca ára 480 ezerről 850 ezerre emelkedett. A Baruch Antal mesterjegyét viselő ezüst díszurna ára 850 ezerről 1,8 millióig nőtt. Az ezüst étkészletek néhány éve még rendre visszamaradtak, mára ez megváltozott, most egy 12 személyes díszdobozos készletért 950 ezer helyett 1,4 milliót adtak. A Habsburgok barokk húsvéti cibóriuma 4,8 milliós kikiáltás után 6 milliós leütési árat ért el, egy augsburgi vízmelegítőért 3, 8 milliót adott valaki, pont kétmillióval többet az induló árnál. Az ékszernapon a Wahrmann Mór aranyéremért 3,8 milliót adtak, a modern 2006-os Patek Philippe Gondolo Calendario arany férfi karóráért pedig 5 millió forintot se sajnált vevője.