Salva Vita és Romaversitas diplomák a Providenttől

A hátrányos helyzetűek lelki motivációját felvállaló "Nem adom fel" Alapítvány és az értelmi sérültek munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Salva Vita Alapítvány nyerte a Provident 1 százalékos kampányokat segítő idei pályázatát.
NAPI, 2013. május 27. hétfő, 15:17

A civil szervezetek egyszázalékos kampányainak támogatására kiírt pályázatra idén is és tavaly is több mint 40 pályázat érkezett. Ezen bármely olyan közhasznú civil szervezet részt vehetett, amely legalább két éve jogosult az 1 százalékos személyi jövedelemadó-felajánlások fogadására és rendelkezik egy maximum 25 másodperces, televíziós sugárzásra alkalmas reklámfilmmel.
A beküldött anyagokat a Magyar Adományozói Fórum szakértői bírálták el. Az értékelésnél nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a pályázó mennyire széles kört érintő társadalmi üggyel, problémával foglalkozik, illetve mennyire teszi ezt olyan módon, hogy közben közösséget is épít, például önkéntesek bevonásával. A résztvevőkkel szemben elvárás volt az is, hogy minél hatékonyabban gazdálkodjanak erőforrásaikkal, illetve működésük transzparens legyen. A pályázatok kiváló minőségét jelzi, hogy a zsűri végül egy különdíjat is kiosztott a felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat támogató Romaversitas Alapítványnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK