Tízmilliós támogatást nyert a H2O Program

A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány (DEA) 10 millió forint pályázati támogatást nyert el a Hátrányos Helyzetűek Oktatása (H2O) elnevezésű programjára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.
Tóth Kata, 2012. június 22. péntek, 10:12
Fotó: Napi.hu

Az alapítvány a Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő, modellértékű iskolai és iskolához kapcsolódó innovatív programok támogatása tárgykörben (ISK-HALO-11) pályázott. Az így elnyert összeget a H2O programban részt vevő 10 általános iskola közül 3 között osztották szét. A budapesti Czabán, a bükkaranyosi és a hencidai intézményekben a díjat többek között a program fenntartási költségeire, valamint a nyelvi labor fejlesztésére, informatikai eszközökre − 27 notebookra − fordították.

Ebben a három iskolában a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya eléri, illetve meghaladja a 40 százalékot, ezért részesülhettek ők a támogatásból. A számítógépeket Budaörsön, a H2O program egyik kiemelt támogatójánál, a KÜRT Zrt. székházában Koródi Bálinttól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől a napokban vehették át az intézmények vezetői.

HOZZÁSZÓLÁSOK