A javaslat szerint gépjármű vásárlás előtt a leendő tulajdonos információt kaphatna arról a gépjármű nyilvántartásból, hogy a megvenni kívánt járművön van-e forgalmazási korlátozás. Rogán Antal, a bizottság elnöke utalt arra, hogy a gépjármű nyilvántartásról konzultálnak az autós érdekképviseletekkel, és vélhetően kiegészítik a módosító javaslatot a kilométeróra visszaállításának szankcionálásával.

A fémek begyűjtésével és értékesítésével kapcsolatos, 2009-ben hozott törvényt Gruber Attila (Fidesz) és Korondi Miklós (Jobbik) is módosítani szeretné. Gruber Attila azt szeretné elérni, hogy az autóbontók kerüljenek ki a törvény hatálya alól. Ezt a bizottság támogatta, tárgysorozatba vette, és általános vitára küldte - írta az MTI.

Korondi Miklós hosszabb módosítása a lomtalanításkor begyűjtött fémet is regisztrálná, és ha magánszemély adna le fémet a kereskedőnél, akkor kötelező lenne lefénymásolni a személyi igazolványát. Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a célt támogatta, de a megfogalmazásokkal csak részben értett egyet. A bizottság négy jobbikos igen szavazattal és 20 tartózkodással nem vette tárgysorozatba a javaslatot, de Rogán Antal jelezte, hogy a két javaslat - a tárca közreműködésével - összeegyeztethető.