Ez az ár méltó a Ziffer-életmű egyik legfontosabb korai darabjához, amely egyszerre idézi Gauguin képeinek hangulatát, illetve Czóbel Béla 1906-os pannóinak formavilágát.

A legnagyobb arányú licitemelkedést azonban Aba-Novák Vilmos 1930-as olaszországi ösztöndíja alatt festett, Porto dell' Adriatico (Adriai halászváros) című temperája érte el: 12 millió forintról indult, végül 30 millión ütötték le. A kép eddig egy híres olasz műgyűjtő családjának tulajdonában volt. Dénes Valéria 1910-es évekre datált, Cserepes csendélet című olajfestményére többen licitáltak, a 22 milliós kezdőár 28 millióig emelkedett − azaz nem érte el a 30−50 milliós becsértéksáv alsó határát sem. A kép szép, unikális, ám Dénes Valéria nincs benne a köztudatban, a piac még nem értékeli annyira, mint amennyire a galéria meg van győződve kvalitásairól. Czóbel Béla Lány a kalitkával című festménye 10 millió forintos árról indulva 18 millió forintért talált gazdára, egymillióval kevesebbért ütötték le Paál László Havas barbizoni utca című, 1873-ban készült festményét, 8,5 milliós kezdés után. Az ára tehát több mint megduplázódott, de így is nagyon megérte, sokak szerint ez volt a teljes árverési anyag legszebb képe.

Tél Nagybányán Ziffer Sándor festménye 40 millió forintra duplázta az árát

Tihanyi Lajos csendélete a Korda Vincétől kapott teniszütőjével 15 millióért, Boromissza Tibor nagybányai parkban ülő hölgye 10 millióért, Berény Róbert Taormina című pasztellje 8 millióért talált gazdára. Batthyány Gyula több árverést, eladásos tárlatot megjárt, Hölgy gitárral című, Rosita Serranót ábrázoló portréja 3 millió forint növekedést produkálva 13 millióért kelt el. Batthyány a téli szezonban minden aukciósháznál több tétellel szerepelt, de érzékelhetően kisebb az érdeklődés iránta, mint négy-öt éve, az árai is visszaestek.

El Kazovszkij Játékszín című 1980-as festményéhez kedvező áron, 1,4 millióért jutott egy neves gyűjtő és Veszelszky Béla 1967-es, Filodendron című munkája is megérte 5 millióért.
Az anyag egyik legkedvesebb képe volt Anna Margit akvarellje 1947-ből, a Kislány piros masnival − végül a kikiáltási ár ötszöröséért kelt el az 1,2 milliós leütéssel.