Kormányinfó az új különadókról

Kormányinfó az új különadókról

Orbán Viktor miniszterelnök két fontos intézkedést jelentett be az elmúlt napokban: kedd este kihirdette az ukrajnai konfliktus miatt a háborús veszélyhelyzetet, míg szerdán közölte, hogy különadókat vetnek ki több szektor szereplőjére a kibontakozó gazdasági válság miatt. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter várhatóan ismerteti a részleteket a lépésekről.

16:41
május
26.

Nem tartanak uniós büntetéstől a benzinárstop miatt

A kormány szerint a visszaélésszerű joggyakorlás és zöld szempontok miatt is indokolt az, hogy kizárják a külföldi rendszámú autókat az üzemanyagár befagyasztásából. Gulyás Gergely úgy látja, hogy miután 50-60 kilométeres távolságokról jártak át külföldiek tankolni, nagyobb környezeti terhelést is okoztak.

14:36
május
26.

A tőzsde beszakadt a bejelentésre

Érdemes lesz figyelni, hogy mennyire tudja megnyugtatni majd a piacokat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, amikor ismerteti a különadók részleteit. 

A BUX volt 10 százalék körüli mínuszban is csütörtökön a nyitás után. De 14:20-kor, a kormányinfó előtt már csak 4,6 százalék volt a veszteség. Főként az OTP és a Mol esett nagyot: előbbi 4,83, utóbbi 7,91 százalékos mínuszban állt. A két társaságot biztosan érintik a különadók.

14:24
május
26.
14:21
május
26.

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Az adóval érintettek a:

  • bankok,
  • biztosítók,
  • nagy kereskedelmi láncok,
  • energiaipari és kereskedő cégek,
  • telekommunikációs vállalatok.
  • légitársaságok.

A lépést két évre, 2022-re és 2023-re korlátozza a kormány, amelyről a mostani kormányinfóra ígértek részleteket.

14:17
május
26.

Kezdődik a kormányinfo

Szerző:
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandrához Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is csatlakozik ezúttal.
14:16
május
26.

Itt a háborús veszélyhelyzet

A szomszédban zajló háborúra való tekintettel az újonnan esküt tett kormány egyből lépett, Orbán Viktor miniszterelnök kedd este kihirdette a háborús veszélyhelyzetet. Ez a járványidőszakhoz hasonlóan rendkívüli döntési lehetőségeket biztosít a kormányzatnak.

Végül a kormányfő szerda este jelentett be több gazdasági intézkedést, ágazati különadót. Elképzelhető azonban, hogy a háború és az EU-s szankciók miatt további lépéseket terveznek.

 

Kép: MTI Fotó, Benko Vivien Cher

Hazai zöldségek a PENNY polcain (x)

Március 16-tól négy termékkategóriában kizárólag friss hazai alapanyagok töltik meg a PENNY polcait.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Kormányinfó az új különadókról

Orbán Viktor miniszterelnök két fontos intézkedést jelentett be az elmúlt napokban: kedd este kihirdette az ukrajnai konfliktus miatt a háborús veszélyhelyzetet, míg szerdán közölte,...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.