Orosz-ukrán háború

Orosz-ukrán háború

Az orosz csapatok civilek ellen elkövetett véres akcióinak nyomairól érkező beszámolók miatt elakadtak az orosz-ukrán béketárgyalások. Hiába tartják sokan háborús bűnösnek Vlagyimir Putyint az Ukrajna elleni invázió miatt, nemzetközi bíróság elé állítása lehetetlen, amíg hatalmon van.

QP | Quality Placement
15:49
április
6.

Kína felsorakozott Orbán Viktor mögé

Mintha megbeszélte volna Magyarország újdonsült miniszterelnöke és a kínai külügyminisztérium szóvivője, szinte egy időben adtak hangot annak a véleményüknek, hogy az Oroszország elleni nyugati szankciók nem jók - derül ki a Moscow Times jelentéséből. Csao Li-csien, a tárca szóvivője felszólította az Egyesült Államokat, hogy függessze fel a Moszkva elleni szankciókat, mert ez megoldaná az invázió kérdését.

A kemény fellépés akadályozza az ukrán-orosz béketárgyalásokat. Ha az USA komolyan meg akarja oldali az ukrajnai válságot, akkor be kellene fejeznie, a szankciók suhogtatását. A szóvivő hozzátette ehhez, hogy a pekingi kormány mindig ellenezte az egyoldalú szankciópolitikát. Egy másik külügyi szóvivő azzal vádolta Washingtont, hogy hasznot húz a háború folytatódásából fakadó káoszból.

A Fehér Ház nem sokkal a kínai megszólalás előtt jelentette be, hogy a világ legfejlettebb országait tömörítő G7-tel és az EU-val együttműködve újabb korlátozásokat vezetnek be orosz bankok ellen és betiltják az új befektetéseket Oroszországban. Ezzel válaszolnak az ukrán városok, Harkiv és Mariupol bombázására továbbá a korábban megszállt Bucsa városában elkövetett gyilkosságokra.

Kína ugyan ismételt ukrán kérésre sem volt hajlandó elítélni az orosz inváziót, ám Csao a bucsai civilek lemészárlását "mélyen felzaklatónak" minősítette.

QP | Quality Placement
15:32
április
6.

Több mint egy tucat orosz luxusjachtnak megtiltották, hogy elhagyja Hollandiát

Szerző: Molnár Csaba

Hollandia az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciókkal összhangban 14 orosz tulajdonú luxusjacht esetében tiltotta meg, hogy elhagyja a hazai kikötőt, amelyben horgonyoz - számolt be az NL Times hírportál.

Wopke Hoekstra külügyminiszter szerdán levélben értesítette a parlamentet, hogy az ország kikötőiben horgonyzó kettő, illetve 12 építés alatt álló jacht nem adható át orosz tulajdonosának a Vlagyimir Putyin orosz elnök és oligarchái ellen hozott uniós szankciók miatt. Az orosz tulajdonosok nem szerepelnek az uniós szankciós listákon, a jelenlegi intézkedések miatt azonban a hajóknak Hollandiában kell maradniuk.

További részleteket itt lehet olvasni.

15:19
április
6.

Az oroszok holttesteket "égetnek", hogy megpróbálják eltussolni a polgári gyilkosságokat?

Szerző: Molnár Csaba

Mariupol polgármestere azzal vádolta meg Oroszországot, hogy megpróbálja eltussolni a városban megölt, szerinte valószínűleg "több tízezer civil" meggyilkolását azzal, hogy mobil krematóriumokat használnak a holttestek elégetésére.

"Egy héttel ezelőtt óvatos becslések szerint a halálos áldozatok száma 5000 volt. De a város méretét, a katasztrofális pusztítást, a blokád időtartamát és az ádáz ellenállást figyelembe véve, Mariupolból több tízezer civil eshetett áldozatul a megszállóknak" - írta Vadim Bojcsenko a Telegramon közzétett bejegyzésében.

A Moszkva által támogatott, részben lázadók kezén lévő donyecki régió szeparatista harcosait vádolta azzal, hogy "összegyűjtötték és elégették" a holttesteket. "A világ a náci koncentrációs táborok óta nem látott ekkora tragédiát Mariupolban" - mondta Bojcsenko, azzal vádolva Oroszországot, hogy "haláltáborrá" változtatta a várost.

Az Al Jazeera nem tudta függetlenül ellenőrizni állításait.

15:06
április
6.

Hollandia négy F-35-ös vadászrepülőgépet küld Bulgáriának

Szerző: Molnár Csaba

Hollandia közölte, hogy négy F-35-ös harci repülőgépet küldött a NATO-szövetséges Bulgáriának, hogy segítsen a légtérrendészeti feladatok ellátásában.

A harci gépek a bolgár MiG-29-es vadászgépekkel együtt május 31-ig segítenek a fekete-tengeri ország légterének védelmében, összhangban a NATO integrált lég- és rakétavédelmi tervével - közölte a holland védelmi minisztérium.

Ezek négy spanyol vadászgépet váltanak fel, amelyek február közepe óta segítenek a megfigyelési műveletek végrehajtásában.

(Al Jazeera)

14:00
április
6.

Az Európai Bizottság ajánlásai az orosz és belarusz kereskedelmi korlátozások mellé

Szerző: Molnár Csaba

Az Európai Unió az elmúlt hetekben több, áruforgalmat is érintő korlátozást előíró csomagot fogadott el az Orosz Föderációval és a Belarusz Köztársasággal szemben. Annak érdekében, hogy a korlátozások kijátszásának a kockázatát csökkenteni lehessen, az Európai Bizottság – az EU Hivatalos Lapjában a napokban kihirdetett - közleményt adott ki, amelyben ajánlásokat fogalmazott meg az importőrök és exportőrök számára az alábbiak szerint.

A gazdasági szereplőknek kiemelt körültekintéssel kell eljárniuk (például import- és exportszerződések kiegészítése vagy módosítása, a vevők és eladók nyilatkoztatása) olyan esetekben, amikor

 

  • a korlátozással érintett árukat az EU-ból olyan harmadik országokba viszik ki, ahonnan azok könnyen átirányíthatóak Oroszországba vagy Belaruszba. Ilyen országok lehetnek például az Eurázsiai Gazdasági Unió (EGU) országai, melynek az Oroszországi Föderáción és a Belarusz Köztársaságon kívül tagja még az Örmény Köztársaság, a Kazah Köztársaság és a Kirgiz Köztársaság is, illetve amikor
  • a korlátozással érintett árukat olyan harmadik országokból (például EGU országai) hozzák be az EU területére, amely országok nem korlátozzák az Oroszországból és a Belaruszból származó behozatalt.

 

A Bizottság ajánlása szerint az exportőröknek és importőröknek javasolt olyan intézkedések bevezetése a szerződéseikbe, amelyek azt hivatottak biztosítani, hogy az importált vagy exportált árukat ne érintsék korlátozások. Ezek lehetnek egyrészről olyan kötelezettségvállalások, amelyek megtiltják a velük szerződő félnek az áruk exportját Oroszországba vagy Belaruszba, másrésztől olyanok, amelyek megtiltják az áruk továbbértékesítését olyan harmadik feleknek, amelyek nem vállalnak kötelezettséget arra, hogy nem exportálják az árukat az említett országokba.

További részleteket itt lehet olvasni.

13:03
április
6.

Elkerülhetetlennek tűnik az orosz olaj betiltása?

Szerző: Molnár Csaba

Elkerülhetetlennek tartja az orosz olaj, és végső soron a gáz importjának betiltását, de mielőbbi szigorítását Charles Michel, az Európai Tanács elnöke annak érdekében, hogy véget vessen Moszkva Ukrajna elleni agresszív háborújának.

"Úgy gondolom, hogy előbb-utóbb az olajra, sőt a gázra vonatkozó intézkedésekre is szükség lesz" - idézte Michel szerdai felszólalását az osztrák közszolgálati televízió portálja.

Karl Nehammer (ÖVP) osztrák kancellár kedden azonban "irreálisnak" nevezte az orosz földgáz Ausztriába irányuló importtilalmát. Nehammer szerint ugyan intenzív munka folyik a földgázimport diverzifikálásán, de a függőség csökkentését mindenekelőtt a fenntartható energiatermelés bővítésével lehet elérni. "Sajnos ez nem megy egyik napról a másikra" - magyarázta a kancellár.

További részleteket itt lehet olvasni.

12:47
április
6.

Tömeges sorozásokat rendelt el Putyin

Szerző: Molnár Csaba

Az orosz elnök szokatlanul sok, Putyin 134 500 új sorkatona besorozását rendelte el a múlt héten a kétévente esedékes sorozás keretében, felszítva a félelmeket, hogy több ezer további orosz katonát küldhetnek Ukrajnába. 

Egy nyugati tisztviselő szerint "reális" esély van arra, hogy a sorkatonákat Ukrajnába küldik, a jelenleg Grúziában állomásozó erőkkel egyetemben. "Úgy gondoljuk, reális esély van arra, hogy ezeket a sorkatonákat Ukrajnába küldik, még akkor is, ha az orosz védelmi minisztérium azt mondta, hogy csak hivatásos katonák mennek Ukrajnába".

Vlagyimir Putyin korábban ragaszkodott ahhoz, hogy a sorkatonákat nem küldik a frontra. Oroszországban pénteken kezdődött és július 15-én ér véget a sorozás, amelynek során a 18 és 27 év közötti férfiakat egyéves katonai szolgálatra gyűjtik be.

Az orosz védelmi minisztérium korábban elismerte, hogy sorkatonákat is küldtek Ukrajnába, de hozzátette, hogy a felelős tisztviselőket megbüntetik.

(Metro)

 

 

 

12:16
április
6.

Az éjszaka Lvivet bombázták

Szerző: Molnár Csaba

Robbanásokról számoltak be kedden késő este a nyugat-ukrajnai Lviv régió Radekhiv körzetében ukrán tisztviselők szerint. "Légvédelmi erőink két ellenséges cirkálórakétát lőttek le Radekhiv felett" - közölte szerdán a Telegramon Maksym Kozytskyi, a regionális katonai közigazgatás vezetője.

"A roncsok a város külterületére zuhantak, ami robbanásokat eredményezett a használaton kívüli polgári infrastruktúránál". A robbanást tűz követte, amelyet az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat azonnal eloltott - mondta Kozytskyi. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az ukrán légierő nyugati légi parancsnoksága szerdán szintén közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy két orosz cirkálórakétát lőttek le kedd este Lemberg térségében.

"Tegnap este a megszállók Fehéroroszországból repülő vadászgépei cirkálórakétákkal csapást mértek Ukrajna területére" - áll a közleményben. "Az oroszok [orosz fasiszták] Lviv régió polgári infrastrukturális objektumait vették célba. De a Nyugati Légi Parancsnokság légvédelmi rakétaelhárító erőinek sikeres akcióinak köszönhetően két cirkálórakéta megsemmisült" - olvasható a közleményben.

(CNN)

12:08
április
6.

Budapesti orosz nagykövet: Nincs okunk bizalmatlanságra a magyar kormánnyal szemben

Szerző: Molnár Csaba

"Nincs okunk nem bízni a magyar vezetésben" - fogalmazott Jevgenyij Sztanyiszlavov budapesti orosz nagykövet. "Úgy gondolom, hogy a vasárnapi választások után megválasztandó magyar kormány továbbra is érdekelt lesz a legnagyobb kétoldalú projektünkben, az új paksi atomerőmű megépítésében, amelyet ráadásul az orosz állam állami hiteléből finanszíroznak, kedvező feltételekkel" - mondta Sztanyiszlavov a Ria Novosztyi hírügynökségnek.

A Fidesz-KDNP a választási kampányban mindvégig egyértelművé tette, hogy az Oroszországgal folytatott energetikai együttműködést nem szabad szankciókkal sújtani, mert az létfontosságú Magyarország gazdasága és jóléte szempontjából. Az orosz energiaforrások nélkül Magyarország gazdasága egyszerűen megbénulna: a földgáz 80, az olaj 55 százaléka érkezik Oroszországból.

További részleteket itt lehet olvasni.

11:51
április
6.

Zelenszkij szerint Oroszország fegyverként használja az éhezést

Szerző: Molnár Csaba

Az ukrán elnök az ír parlamentben azt mondta, hogy az orosz rakéták "olyan dolgokat tesznek tönkre, amelyek a megélhetést biztosítják". Elmondta, hogy az orosz erők blokkolták Ukrajna összes tengeri kikötőjét és az exportra szánt élelmiszereket szállító hajókat.Ukrajna a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszertermelője - és Zelenszkij szerint Oroszország fellépése élelmiszerhiányhoz és a költségek emelkedéséhez vezetne az éhezők milliói számára világszerte.

Zelensky arra is sürgette Írország politikai vezetőit, hogy használják fel befolyásukat, hogy meggyőzzék a többi uniós országot, hogy vezessenek be még szigorúbb szankciókat Putyin elnök inváziójának megállítása érdekében. Az EU ma ül össze, hogy további szankciókról tárgyaljon.

(BBC)

11:33
április
6.

Az orosz hadsereg folytatja a légicsapásokat Ukrajna ellen

Szerző: Molnár Csaba

Az orosz csapatok közölték, hogy folytatták az ukrajnai célpontok elleni légicsapásaikat. Megsemmisült egy Osa légvédelmi rakétarendszer, öt lőszer- és üzemanyagraktár, valamint az ukrán hadsereg tizenegy katonai bázisa - közölte szerdán Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Az orosz hadsereg összesen 24 katonai célpontot támadott a szomszédos országban. Ezt az információt nem lehetett függetlenül ellenőrizni.

Ukrajna azonban megerősítette a rakétacsapásokat Lviv, Vinnyica és Dnyipro térségében. A kelet-ukrajnai Dnyipro régióban a jelentések szerint egy üzemanyagraktárat ért találat.

Az orosz hadsereg nemrég bejelentette, hogy támadásait Kelet-Ukrajnára összpontosítja. Ott Luhanszk és Donyeck régióit teljes mértékben az oroszbarát szeparatisták ellenőrzése alá akarják vonni. Az Azovi-tengeren fekvő Mariupol kikötővárosnál az ukrán csapatok ellenállnak az orosz hadseregnek, különösen kemény harcokat folytatnak.

(Spiegel)

11:27
április
6.

Görögország tizenkét orosz diplomatát zavarna ki az országból

Szerző: Molnár Csaba

Több más európai ország után Görögország is kiutasít több orosz diplomatát. Az athéni külügyminisztérium szerdán tizenkét diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek. Ez azt jelenti, hogy el kell hagyniuk Görögországot. Más uniós tagállamokhoz hasonlóan az athéni kormány is az Ukrajna elleni orosz agressziós háborúra hivatkozott ebben az összefüggésben. A német kormány hétfőn 40 orosz diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek, az olaszok 30, a franciák pedig 35 orosz diplomatától szabadultak meg.

(Spiegel)

09:47
április
6.

Már India is bemutatott az oroszoknak

Szerző: Molnár Csaba

India határozottan elítélte az ukrajnai Bucsa városában történt gyilkosságokat, és bár nem tette felelőssé Oroszországot a történtekért, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy tartson nagyobb távolságot Moszkvától a háború ügyében.

Delhi támogatja, hogy független vizsgálóbizottság járjon a végére, kik voltak a felelősök a szörnyűségért - idézte az ország képivselőjének az ENSZ Biztonsági Tanácsában elhangzott mondatait a BBC News. India tartózkodott azon a szavazáson, amelyen az ENSZ tagállamai elítélték Oroszországot az Ukrajna ellen indított háború miatt.

További részleteket itt lehet olvasni.

09:24
április
6.

"Mindenki meneküljön Luhanszkból, amíg még lehet!"

Szerző: Molnár Csaba

A kelet-ukrajnai Luhanszk régió hatóságai felszólították a lakosokat, hogy öt "humanitárius folyosón" keresztül távozzanak, "amíg biztonságos". Ukrajna szerint az orosz csapatok átcsoportosítanak és új offenzívára készülnek a Luhanszkot is magában foglaló donbászi térségben.

"Mindenkit kiviszünk, ha az oroszok megengedik, hogy eljussunk a találkozási [ponthoz]" - írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson Szerhij Gaidai, a luhanszki régió kormányzója, hozzátéve, hogy az, hogy a héten megrongálódtak a vasúti összeköttetések, "egy újabb vészharang".

"Felszólítom a luhanszki régió minden lakosát - evakuáljanak, amíg biztonságos... Amíg vannak buszok és vonatok - éljenek a lehetőséggel."

(Al Jazeera)

08:57
április
6.

Több mint 5 ezer gyermek tanul már Ausztriában

Szerző: Tér Diána

Eddig mintegy 50 ezer ukrajnai menekültet regisztráltak Ausztriában, közülük mintegy 5 ezer gyermeket és fiatalt írattak be iskolába.

Az Ausztriába érkező gyermekek fele általános iskolás, akiket többnyire most "rendes osztályokban" tanítanak, kiegészítő németórákkal együtt - írja az osztrák közszolgálati televízió portálja.

Jelenleg messze a legtöbb ukrán tanulót Bécsből (körülbelül 1300) és Alsó-Ausztriából (nagyjából 1400) jelentik, őket követi Stájerország és Felső-Ausztria és Tirol.

07:44
április
6.

A magyar külügy bekérette a budapesti ukrán nagykövetet

Szerda reggelre a minisztériumba kérették Ukrajna budapesti nagykövetét - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán az MTI szerint. 

A miniszter többek között közölte, "mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk".

 

23:01
április
5.

Kijev szerint az oroszok az ukrán hadsereg ellen kreálnak hamis bizonyítékokat

Szerző: Napi.hu

Az Ukrajnát támadó orosz erők változatlanul lövik a kelet-ukrajnai Harkiv megyében fekvő Izjum város lakónegyedeit, a civilek elleni támadásokkal az ukrán hadsereget készülnek megvádolni, és erre bizonyítékokat gyártanak - állította keddi helyzetjelentésében az ukrán vezérkar. Az orosz katonák Harkiv megye több településén begyűjtik és elhurcolják az Ukrajna-párti lakosokat. Helyi lakosokat tartóztatnak le a Zaporizzsja megyében lévő, orosz megszállás alá került Bergyanszk kikötővárosban is. Donyeck megyében az orosz erők folytatják Mariupol kikötőváros ostromát - írja ukrán forrásra hivatkozva az MTI. Erről bővebben itt olvashat.

22:58
április
5.

Újabb szankciókat vet ki az EU Oroszországgal szemben

Szerző: Napi.hu

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az orosz hadsereg által elkövetett tettek miatt további szankciók bevezetésére kerül sor, amivel az Európai Unió az orosz gazdaságra fog csapásokat mérni. Uniós importtilalmi listára került a szén, a faanyag és a kaviár is.

Nem lehet ugyanakkor exportálni Oroszországba félvezetőket, számítógépeket, cseppfolyósított földgázhoz (LNG) használt technológiát és közlekedési eszközöket. Minderről itt olvashat.

 

17:03
április
5.

Zelenszkij: "az oroszok mindenkit hibáztatni fognak, hogy igazolják a saját tetteiket"

Szerző: Tér Diána

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondta, hogy arra számít, hogy az oroszok "mindenkit hibáztatni fognak, csak hogy igazolják saját tetteiket".

Zelenszkij szerint "meggyőző bizonyítékunk van arra, hogy léteznek olyan műholdfelvételek", amelyek megmutatják, mi történt valójában a bucsai támadások során, és hozzátette: "teljes körű és átlátható vizsgálatot tudunk folytatni" - írja a CNN.

16:41
április
5.

Eddig több mint 11 ezer menekültnek segített a magyar idegenrendészet

Szerző: Tér Diána

Az orosz-ukrán háború kitörése óta már több mint 11 ezer Ukrajnából érkező menekültnek segített a magyar idegenrendészet.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint kedd délig 11 831 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztráltak - írja az MTI.

16:09
április
5.

Csehország tankokat és harci járműveket küldött Ukrajnába

Szerző: Tér Diána

Csehország néhány tucat T-72 típusú tankot és más harci járművet küldött Ukrajnának. A cseh hadsereg felajánlását a szövetséges NATO-tagországokkal előzetesen egyeztették, és vonaton szállítják Ukrajnába - adta hírül az Echo24 hírportál kedden.

A prágai hírportál úgy tudja, hogy a cseh hadsereg régebbi típusú tankjairól és harci járműveiről van szó, amelyeket az aktív tartalékosok számára tartottak fent. A cseh hadseregnek mintegy kilencven T-72-es harckocsija van.

Az eddig Csehországból Ukrajnába szállított hadifelszerelés és fegyverek értéke mintegy 25 millió euró, míg a humanitárius segély értéke eléri 12 millió eurót - írja az MTI.

15:23
április
5.

Szlovéniában nincs egyetértés a pártok között

Szerző: Tér Diána

Az április 24-i általános választáson induló pártok többsége úgy gondolja, hogy Szlovéniának nem fegyvert kellene küldenie Ukrajnának, hanem elsősorban humanitárius segélyt - derült ki a szlovén hírügynökség (STA) által készített, kedden közzétett összeállításból.

A pártok leginkább az Oroszország elleni egyéni szankciókat ellenzik, illetve az orosz gázimport azonnali felfüggesztésével kapcsolatos lépéseket, és Szlovénia energiaforrásainak diverzifikálását sürgetik.

Az STA ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdéseire válaszolva a pártok egyöntetűen elítélték az orosz agressziót és hangsúlyozták a béke érdekében tett diplomáciai erőfeszítések fontosságát - írja az MTI.

15:04
április
5.

Lebuktak az oroszok a gyilkosságokról szóló hazudozásukkal

Szerző: Tér Diána

Újabb bizonyítékok jelentek meg arról, hogy a Kijev térségében lévő Bucsa városában talált civil halottak az előtt kerültek az utcákra, mielőtt az ukrán hadsereg bevonult a településre. Az ezt tagadó orosz kormány hazudik.

A március 19. és 22. között készült felvételeken számos civil áldozat látszik, mégpedig éppen azon a helyen, ahol a városba az oroszok kivonulása után érkező ukrán katonát találták őket. Nagy felbontású Maxar-műholdképek bizonyítják, hogy az elmúlt napokban készült videók és fotók egy korábban kialakult helyzetet mutatnak be - mondta Stephen Wood, a Maxar Technologies szóvivője.

A cikket teljes terjedelmében az alábbi linken olvashatják el.

14:30
április
5.

30 orosz diplomatát utasított ki Olaszország

Szerző: Tér Diána

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva 30 diplomatát utasított ki Olaszország - közölte Luigi Di Maio olasz külügyminiszter. A hírt Szergej Razov nagykövettel közölték - írja a CNN.

A kormány "más európai és atlanti partnerekkel egyetértésben hozott" döntésre "nemzetbiztonsági okokból volt szükség az Oroszország Ukrajna elleni indokolatlan agressziójából eredő jelenlegi válsággal összefüggésben" - mondta Di Maio. 

"Olaszország rendelkezésre áll, hogy a biztonság és a béke garanciájaként lépjen fel Ukrajnában, és mindent megteszünk, hogy ezt a munkát elvégezzük" - tette hozzá a külügyminiszter.

13:53
április
5.

Csapnivaló gazdasági kilátások, forgatókönyvek a KPMG-től

Szerző: Tér Diána

Az ukrajnai konfliktus csökkenti a globális növekedési kilátásokat és növeli az inflációs nyomást világszerte.

Ugyanakkor a KPMG elemzői arra is felhívják a figyelmet, hogy miközben a politikai és üzleti élet vezetői az ukrajnai háború széles körű következményeivel küzdenek, addig a hosszú távú globális problémák, köztük a közegészségügy és az éghajlatváltozás terén elhatározott teendők háttérbe szorultak.

A cikk teljes egészében az alábbi linken érhető el.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Orosz-ukrán háború

Az orosz csapatok civilek ellen elkövetett véres akcióinak nyomairól érkező beszámolók miatt elakadtak az orosz-ukrán béketárgyalások. Hiába tartják sokan háborús bűnösnek Vlagyimir...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2022 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.