Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében történt a kibocsátás, az MNB által jegyzett rész feletti magánbefektetői részt az intézményi befektetők mintegy kétszeresen jegyezték túl a szerdai aukción, így a 7 milliárd forint névértékű, 10 éves futamidejű kötvények átlagos hozama 5,01% lett. A kötvényekre a Biggeorge Property Zrt. zöld kötvény keretrendszere vonatkozik, a befolyt összeggel elsősorban a zöld céloknak megfelelő lakóingatlan fejlesztési projektjeit, illetve logisztikai projektjeit kívánja finanszírozni a kibocsátó.

A Scope Ratings végezte a Biggeorge Property Zrt minősítését, és mind a kibocsátóra, mind a kötvényre B+ hitelminősítést adott.

A kötvény kibocsátás a Biggeorge Property Zrt számára fontos mérföldkő, mivel így a Biggeorge Alapkezelő Zrt által kezelt befektetési alapok mellett egy újabb tőkepiaci instrumentummal bővítette finanszírozási lehetőségeit.

A kötvénykibocsátás megszervezésében befektetési szolgáltatóként az OTP Bank vett részt, a jogi tanácsadók az AegisLegal és a Kálmán Partners ügyvédi irodák voltak, a rating tanácsadó a Creditmanagement volt.