Kezdj a konyhával!
Egy teljes konyha felújítás rengeteg pénzbe kerül, de senki sem mondta, hogy ebbe kell vágd a fejszéd. Egyszerűen lecserélheted a konyhapultot, vagy a konyhabútor ajtóit és máris egy megújult konyhában találod magad. Meg fogsz lepődni, mekkora különbséget tesz egy ilyen, kisebb változtatás is. Ha pedig már úgy is benne vagy a folyamatban, miért ne cserélhetnéd le a mosdókagylót, vagy a csaptelepet is? Egy-két apróbb újdonság jelenetős látványbeli különbséget eredményez, így mindenképpen érdemes kísérletezni.

Új fürdőszoba kis pénzből
Egy gyorsabb fürdőszobai átalakítás hallatán nem kell azonnal újracsempézésre gondolni. Gondolkozz itt is kicsiben: szerelj be egy modern lámpát, cseréld ki a WC ülőkét vagy a mosdókagylót, vagy akár fesd le a csempéket csempefestékkel.

Túl színes? Fesd át!
Ha lakásod még mindig retró stílusban pompázik, ideje lehet ennek véget vetni. De mégis hogyan? Nem csak a csempéket lehet ám átfesteni. Gyakorlatilag bármelyik kedvenc bútorodat átfestheted, annyira kell csupán figyelned, hogy sötétebb színt válassz. Ha pedig nem vagy jó a festésben, bármikor segítséget kérhetsz egy asztalostól.

Szőnyegezz!
Nem is gondolnád, mennyire feldobja és átalakítja egy lakás kinézetét egy-egy új szőnyeg. Ha padlószőnyegről, ha különálló szőnyegekről van szó, nemcsak lakásod fogja imádni, de lábaid is hálásak lesznek.

Fűtés és hűtés
Ha egyszer már felújítasz, érdemes végiggondolnod, hogy elégedett vagy-e a hűtési és fűtési lehetőségekkel lakásodban. Egy hűtő-fűtő légkondit például bármikor beszerelhetsz, és ha ezt a felújítás idejére szervezed, még plusz takarítást sem igényel majd.

Fények
Válassz új lámpákat: egy-egy új lámpabúra sokat dobhat a lakás hangulatán, mégsem jár túl sok költséggel.

Ajtókilincsek, fogantyúk
Képzeld csak el, mennyit változtatna az összképen, ha lecserélnéd az ajtókilincseket, és ha szekrény fogantyúid is új stílust kapnának. Egyre figyelj nagyon: legyenek összhangban egymással. Ha fémkilincset választasz, nem biztos, hogy menni fog hozzá az a díszes fa fogantyú a ruhásszekrényen.

Dobd fel a falak színét!
A falfestés egy jó példája annak, hogyan tudod kevés pénzből teljesen átalakítani a lakás hangulatát. Fontos viszont, hogy vigyázz a sötét színekkel, illetve, hogy a plafon minden esetben világos színt kapjon.

Eladnád felújítás után?
Próbáld ki a Flatfy keresőmotorát! A nemzetközi startup egy olyan keresőt álmodott meg, ahol egy helyen megtalálható minden hirdetés. Ők összegyűjtik azokat minden ingatlanos oldalról, a látogatóknak pedig csak böngészniük kell: kereshetnek eladó ingatlant, kiadó albérletet és szobát is. Szűrhetnek négyzetméterre, szobaszámra, régióra, árra, de általuk meghatározott, egyéb kulcsszavakra is. Mondanunk sem kell, ez minden ingatlankereső számára vonzó lehetőség, így mindenképpen megéri itt körülnézned, hogy felmérd, mik az igények.