Február 1-jétől május 31-ig engedi a törvény, hogy élelmiszervásárláskor SZÉP kártyát is használhassunk fizetőeszközként a boltokban, így keddtől az Edenred népszerű és közismert Ticket Restaurant étkezési juttatásának új SZÉP kártyájával is vásárolhatunk a legnagyobb hazai áruházláncokban. Jelenleg a Spar, a Tesco, a Coop, a CBA és a Penny Market pénztárainál fogadják el a már jól ismert SZÉP kártya konstrukció alapján működő Edenred Ticket Restaurant SZÉP kártyákat. A kormány karácsony napján megjelent rendelete a jelenlegi élelmiszer-áremelkedés közepette komoly segítséget jelenthet a családok számára, nem véletlenül fogadták pozitívan mindazok, akik SZÉP kártyára kapnak béren kívüli juttatást a munkáltatójuktól.

A Ticket Restaurant jól ismert és kedvelt márka Magyarországon, de mint SZÉP kártya, csak néhány hete elérhető: a jól csengő nevű plasztikokat rengeteg étteremben, menzán és gyorsbüfében fogadják el, ám amióta decemberben bejelentették, hogy februártól az élelmiszerboltokban is használhatók, a hazai piacon 29 éve jelen lévő Edenred Magyarországnál gőzerővel dolgoznak azon, hogy a fent megnevezett üzletek listája tovább bővüljön. Ezzel is segítve a munkáltatókat és munkavállalókat, hogy minél előbb és minél többen élvezhessék a mostani intézkedéssel járó előnyöket.

Ráadásul a lehetőségnek nemcsak a dolgozók, de a munkáltatók is örülhetnek: a SZÉP kártyákkal, így a Ticket Restaurant korszerű megoldásával is kedvezményes adózás mellett biztosíthatnak olyan béren kívüli juttatást a munkavállalóiknak, amelyet a mindennapi szükségleteik fedezésére tudnak fordítani. A rendelkezés nyomán a jövőben még több munkáltató veheti fontolóra, hogy SZÉP kártyára utalt összegekkel egészítse ki dolgozói járandóságát. A Ticket Restaurant gyors és kényelmes megoldásának piacra lépését is a munkavállalói gondoskodás hívta életre. A kártyáknak köszönhetően ugyanis kedvező konstrukció mellett támogatható a dolgozók mindennapi minőségi és egészséges étkezése: a kártyák után fizetendő adó jelenleg 28 százalék, amely 15 százalék személyi jövedelemadóból és 13 százalék szociális hozzájárulási adóból áll.

Az elmúlt években több, a munkavállalói igényekre fókuszáló kutatás bizonyította, hogy a munkavállalók számára értékesek a megélhetési támogatások is, a munkáltatók juttatási stratégiájában pedig fontos, hogy kedvező adózással biztosítsák a megfelelő elemeket. Különösen a kisebb vállalkozások találhatják meg számításaikat és lehet számukra az egyik legmegfelelőbb juttatási forma az Edenred által kibocsátott Ticket Restaurant SZÉP Kártya, amelynek egyik nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá bonyolult nyilatkoztatási rendszer, akár már 15 napon belül bevezetheti bármelyik kkv, amelyik a mostani jogszabályváltozás hatására úgy dönt, élni szeretne ezen megélhetési juttatás lehetőségével.

A Ticket Restaurant egy jól ismert, pozitív értékeket hordozó márka a magyar munkavállalók körében. Bár az elmúlt években hiányzott a dolgozói juttatások kínálatából, ismertsége nem csökkent, megbecsültsége pedig a kutatásaink szerint változatlanul magas. A koronavírus-járvány hatására a dolgozók egészséges étkezésének támogatása iránti igény jelentősen megnőtt. A Ticket Restaurant küldetése ennek az igénynek a teljesítése. A készpénzmentes fizetési technológiák hazai terjedésével és a digitális fizetési infrastruktúra fejlődésével megnyílt a lehetőség, hogy immár digitális formában ismét bevezessük ezt a dolgozók által kedvelt juttatási megoldást

– mondta Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezetője.