Semmi kétség: már ma is a száguldó jövőben élünk. Szemünk előtt alakulnak át mindennapjaink, munkahelyünkön és otthonunkban egyaránt. A digitalizáció mindent áthat, és a folyamatnak korántsem értünk a végéhez. 
De milyen következményekkel jár mindez a háttérben meghúzódó infrastruktúrára?
Az elmúlt évek digitális adatforgalomra és a keletkező adatok mennyiségére vonatkozó, gyorsuló növekedést ígérő előrejelzései messze beigazolódtak. Három éve 53% volt az éves növekedés a mobil adatforgalomban, most több, mint 80%. 2016-ban 5,2, ma már 5,7 Terabyte/fő adatmennyiséget jósolnak 2020-ra, 2025-re pedig már 21-22 TB várható. Ha a világon ma fellelhető összes adatot kiírnánk DVD-kre, és azokat egymásra helyeznénk, akkor 29-szer érnénk el a Holdig!
Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy jön az 5G, egyértelművé válik, hogy a meglévő távközlési infrastruktúránkat Magyarországon is tovább kell fejlesztenünk. Fontos megemlíteni, hogy bár az 5G mobil technológia, de robosztus fix infrastruktúrát igényel! Ez a tény, és az intenzív beruházási igény új együttműködéseket fog hozni az iparágban. Ennek során felértékelődnek a független, erős meglévő infrastruktúrával, és kiegyensúlyozott partneri kapcsolatokkal rendelkező szereplők.