Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év ezen szakaszában a lakosság jelentős része szembesül a nem megfelelő szigetelés és energetikai korszerűsítés hiánya okozta nehézségekkel. Mit tanácsolna a családoknak?

A jó hír az, hogy a családok még időben felkészülhetnek a télre. Ebben a lakosság segítségére lehetnek az MFB Pontokon elérhető európai uniós támogatásból, valamint az MFB saját forrásából igényelhető kamatmentes hitelek is.

Mekkora összegű lehet az említett kamat- és költségmentes hitel?

Az OTP MFB Pontokon mind a magánszemélyek, mind a társasházak részére elérhetőek a kedvezményes hitelek. A magánszemélyek esetében ez az összeg 500 ezer forinttól 10 millió forintig, társasházaknál és lakásszövetkezeteknél lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a kölcsönhöz további költségek nem kapcsolódnak, és természetesen nincs árfolyamkockázat sem, így a futamidő alatt csak a ténylegesen igénybe vett kölcsönösszeget kell törleszteni. Ráadásul a kölcsön összegéből finanszírozható a beruházás járulékos költségeinek egy jelentős része, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Ugyan a családok egy része az Otthon Melege Program keretében már nekikezdett a fejlesztéseknek, de sokaknak további forrásokra van szüksége a beruházásuk folytatásához, illetve befejezéséhez. A korábban elnyert uniós támogatások összekapcsolhatók az MFB Pontokon igényelt kedvezményes kölcsönökkel?

Igen, egy már elnyert támogatás kiegészítéseként is felhasználható a kedvezményes kölcsön, aminek köszönhetően még korszerűbb fejlesztések valósíthatóak meg. Például az OTP MFB Pontokon való hiteligényléshez szükséges saját forrás elvárt mértékét is képezhetik a más program keretében igénybe vett, vissza nem térítendő források, és ez igaz az Otthon Melege Programra is.

Mit tapasztalnak, milyen érdeklődés mutatkozik az MFB Pontokon elérhető hiteltermékek iránt a lakosság körében?

Az OTP MFB Pontokon keresztül elérhető uniós visszatérítendő források iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés, ezért is kulcsfontosságú, hogy bankunk - mint hazánk legnagyobb fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankja - az érdeklődők számára szakértő segítséget nyújtson a források sikeres lehívásához és felhasználásához. Ennek megfelelően az összesen 642 MFB Pontból már 163 OTP MFB Ponton tettük elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrás igénybevételét.

Bővebb tájékoztatásért látogasson el az OTP Bank honlapjára, és kérjen visszahívást, hogy Önnek is segíthessünk! További részleteket talál a Magyar Fejlesztési Bank honlapján is.