Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A távközlési szektorban lezajlott mélyreható átalakulások részeként az évtizedes szakmai múltra alapozó Invitech mára az üzleti infokommunikáció és a távközlési nagykereskedelem piacának aktív szereplőjévé vált.  Ebben a társaság többek között a rendelkezésére álló, folyamatosan fejlődő, komoly méretű hálózati és immár tíz éves adatközponti infrastruktúrájára is épít.

Az Invitech ma az egyik legkiterjedtebb, több mint 10 ezer kilométer hosszú gerinchálózattal rendelkezik Magyarországon. Komoly mennyiségű infrastruktúrát bérelnek az Invitech-től a hazai mobilcégek is. Mind a négy mobilszolgáltató használja a széles skálát felölelő nagykereskedelmi termékeiket.  A cég biztosítja a legtöbb vidéki kábelszolgáltatónak az internetet, az egyéb hálózati kapcsolatokat, és sokszor a TV jelet is. Számos állami cég is az Invitech nagykereskedelmi partnerei között található. A belföldi szolgáltatók mellett pedig az Invitech a legnagyobb nemzetközi távközlési cégek számára is biztosít Magyarországon átmenő és végződő szolgáltatásokat.

Infrastruktúra szolgáltatóként a cégnek évekre előre kell gondolkodnia. Ha jelentkezik ugyanis valahol hirtelen egy nagy volumenű bővülés az igényekben, annak a teljesítéséhez felkészültség nélkül legalább egy-két évre lenne szükség. Az Invitech ezért, ha már azt tapasztalja, hogy 70-80 százalékban kiterhelt egy hálózatrész, akkor fejleszt, nézve az időtávot is, hogy az adott beruházáshoz csak 6 hónap, vagy akár két év szükséges.

Mivel az Invitech szolgáltatókkal kötött megállapodásai általában hosszú távúak, ezért könnyebben dönt a társaság egy-egy nagyobb hálózatfejlesztés mellett, - amelyekben jelentős szerepet játszanak ezáltal a nagykereskedelmi igények. Ez a tevékenység az Invitech forgalmának jelentős részét teszi ki, az infrastruktúra szolgáltatói szektorban a legnagyobb versenytársával együtt piacvezetőnek számít.

A távközlési piac egyértelműen abba az irányba fejlődik, hogy egyre több a konvergens, integrált vezetékes és mobilszolgáltatást egyaránt nyújtó szereplő. A szolgáltatók egyre többet tudnak és kívánnak is adni az előfizetőknek, beleértve a sávszélességet, és az applikációkat is. Ehhez egyre több és nagyobb kapacitású infrastruktúra kell, ami az Invitech-hez hasonló, erős hálózati adottságokkal rendelkező infrastruktúra-szolgáltatók jelentőségét tovább növeli a jövőben.