A szeptemberben induló képzésekre most február 15-ig kell jelentkezni annak, aki a legnagyobb biztonsággal szeretne bekerülni egyetemi képzésre.

A felvételi során több dolgot is érdemes mérlegelni, mert bár a jelentkezés menete egyszerű, azonban nem szabad elfeledni, hogy a legtöbb esetben 3-4-5 évéről dönt az, aki most adja be jelentkezését.

Elsőként dönteni kell a képzési szintről, ezt leginkább az előtanulmányok határozzák meg. Míg a kétéves felsőoktatási szakképzésekre nem kell emelt szintű érettségi, addig például a nemzetközi-társadalomtudomány és kommunikációs szakokra már alapelvárás. Egyelőre az üzleti-közgazdász képzésekre elegendő a középszintű érettségi.

Új lehetőség a 2005 előtt érettségizettek számára, hogy amennyiben olyan szakra kívánnak jelentkezni, ahol alapelvárás az emelt szintű érettségi, azt kiválthatják egy "felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával", amely eredményeképpen szeptembertől ők is egyetemisták lehetnek.

A szinttel együtt meg kell határozni, hogy nappali vagy levelező tagozaton, más szóval munkarendben szeretne tanulni a hallgató. Optimális választás lehet, ha a frissen vagy néhány érettségizettek nappali, míg a munka/család mellett tanulók levelező tagozaton hallgatják a stúdiumokat.

A magyar nyelvű képzések mellett egyre több teljesen angol nyelvű képzés is elérhető, amelyek azok számára lehet kiváltképp érdekes, akik külföldön vagy idehaza, de multinacionális cégeknél szeretnének elhelyezkedni, hiszen manapság alapelvárás az angol nyelv magas szintű ismerete, használata.

Újdonság, és talán az idei év egyik legérdekesebb képzése lehet a közelmúltban indított üzleti-közgazdász duális képzések, ahol a hallgató egyszerre tanul és szerződéses munkaviszonyban dolgozik, így a diploma átvételekor már 3-3,5 gyakorlattal rendelkezik, amely jelentős versenyelőny álláskereséskor, béralkuk alkalmával.

A legfontosabbak:
Képzési kínálat: üzleti-közgazdász, nemzetközi-társadalomtudományi, kommunikációs-marketing, bölcsész szakok.
Képzési szintek:
felsőoktatási szakképzések, alapszakok, (állami ösztöndíjas) mesterszakok.
Speciális: angol nyelvű vagy duális képzések
Tagozatok: nappali vagy levelező
Jelentkezés február 15-ig, kezdés szeptembertől!
Kapcsolat: www.uni-zsigmond.hu | 0614547623 | [email protected] | facebook