Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bátran kijelenthetjük, hogy immár a magyar utazóközönség is felfedezte a tengeri hajós utak szépségeit. Különösen népszerűek az ősz végi - téli utak, másfél-két hét alatt ragyogóan "újra lehet tölteni az elemeket" a szikrázó napsütésben - mondja Chemol Travel munkatársa. A cég a közel múltban új weboldalt indított: az akcios-hajoutak.hu már kifejezetten ennek az utazóközönségnek az igényei szerint készült.

A hajós utak szakértője azt is elmondta: a visszajelzések alapján tudjuk, hogy az utasok rendkívül élvezik azt, hogy egy 8-10 napos út során akár 4-5 különböző országot is felkereshetnek. De idehaza az is fontos szempont, hogy a hagyományos utakhoz képest akár jelentős költségmegtakarítást is el lehet érni, miközben a luxusból és kényelemből semmit nem kell engedni. Ráadásul a cégek rugalmas feltételeket kínálnak. "A minden igényt kielégítő, all-inclusive utaktól a pénztárca takarékos megoldásokig sokféle lehetőséget találnak az utasok a katalógusokban" - mondta a szakértő.

A Chemol Travel tapasztalatai alapján a legkeresettebb úti cél nem feltétlenül a legolcsóbb. A legtöbben a Karibi-térséget választják, általában néhány extra nap tengerparti napozással megfejelve Floridában vagy Kubában. Ez igazi kényeztető luxus, ennek körülbelül feléből ki lehet hozni egy hasonlóan tartalmas körutat a Földközi-tenger nyugati felén vagy a görög szigetvilág apró ékszerdobozai közt hajózva - szól a magyarázat.

Az utazók köre meglehetősen vegyes: van, aki párjával egy romantikus kiruccanást keres, mások igazi összcsaládi programként tekintenek a hajós utakra, ahol akár két-három generáció is együtt utazik. A modern tengerjárók erre különösen alkalmasak, hiszen találhatók összenyitható többlégterű- vagy kifejezetten családi kabinok is.

A tengeri utak ugyanakkor nem csak a kikötőkről és a szárazföldi élményekről szólnak: a kisebb városnyi méretű óceánjárókon minden korosztály tartalmas programokat talál magának. A színház, moziterem szinte kötelező felszereltség, a testmozgásra a panorámás edzőtermek és a hajótestet körülölelő fotópályák biztosítanak lehetőséget. Sokak számára jelentenek felejthetetlen élményt a fedélzeti sportpályák: tenisz-, kosárlabda- vagy minigolf pályák használata is.

A kulináris élményekről pedig a legjobb séfek ételkölteményei gondoskodnak - nem ritkán tucatnyi bár, étterem és kávézó színes forgatagából válogathatnak az utazók. Ezek kínálatában bátran szemezgethet az út során.

Napi.hu