Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt években folyamatosan nő hazánkban azoknak a családoknak a száma, ahol a gyermekek megszületését és első éveit követően az édesanya szívesen visszatérne dolgozni, biztos és nyugodt körülmények között. Ők azok, akik a jövőre is gondolva nem akarnak egész nap otthon ülni, hanem értelmes célú, biztos és jövedelemszerző munkát keresnek.
A kisgyermekes édesanyák általában nem szívesen választják azt a lehetőséget, hogy visszatérnek saját, korábbi munkahelyükre, mert a gyerekek ellátása miatt korlátozott szabadidővel rendelkeznek. Szerencsés eset, ahol a családnak vannak megtakarításai és éppen a biztonságos befektetést keresnek. Ezek a családok olyan befektetési formát keresnek, ahol önmaguknak teremtve új egzisztenciát, új vállalkozást alapítva, függetlenül és lehetőleg szabadon variálható munkarendben dolgozhatnak. Számukra az a legfontosabb, hogy a stabil jövedelem mellett, az egész család számára is maradjon abból, ami a legfontosabb, az együtt tölthető szabadidőből...
Erre a megnövekedett és jogos igényre kínál megoldást a KiwiSun szolárium franchise hálózat üzleti modellje.

A KiwiSun szalonok döntő többségében, egy-egy szalont családi vállalkozás keretében üzemeltetnek, ahol a férj egyébként mással foglalkozik, más munkakörben dolgozik vagy saját önálló vállalkozását vezeti.
A befektetési szempontokat és a család érdekeit mérlegelve biztosítják azt a kb. 20-30 mFt-os alaptőkét, amely egy KiwiSun franchise szalon elindításához szükséges.
A befektetési döntéshez rendkívül sok és elérhető információ áll rendelkezésre, amelyekről egyrészt a budapesti franchise központ tájékoztatja, másrészt nyilvános és látható, hogy már közel 70 db KiwiSun szolárium szalon működik sikerrel.
Hazánkban jelenleg 53 szalon működik, sőt külföldön is egyre népszerűbbek a KiwiSun franchise szalonok. Jellemző, hogy ambiciózus családok, párok, házaspárok tartoznak a tulajdonosaik közé, amelyekben általában a család hölgy tagja vezeti a szalont.
A KiwiSun szolárium franchise hálózatban kitűnő és egymást támogató közösség alakult ki, mert a franchise központon túl, a szalonok vezetői is segítik egymást tapasztalataikkal, ötleteikkel. A franchise tulajdonosok évente 2 alkalommal is találkozhatnak egymással szervezett keretek között, a KiwiSun oktatási napjain. Ez elsősorban a szalonok recepciós dolgozóinak alap és továbbképzése, de jó lehetőséget ad a franchise vezetőség és a szalonok vezetőinek találkozójára is.
A KiwiSun oktatási rendszere egyedülálló, mert a dolgozók a kötelező elméleti és gyakorlati oktatásokat, majd szakvizsgát követően állhatnak egy KiwiSun szalon pultja mögé. Az oktatásokon a KiwiSun vezetői, orvos bőrgyógyász, egyetemi pszichológia tanár, egyetemi kommunikációs szaktanár, mesterkozmetikus és számos egyéb szakember biztosítja a dolgozók magas szintű felkészítését. A szalon tulajdonosok is előszeretettel részt vesznek a továbbképzéseken, hogy tanuljanak és találkozzanak.
A KiwiSun-t alapító cég 23 éve van jelen a szolárium piacon hazánkban, önállóan fejlesztette ki azt a speciális technológiát, amelynek köszönhetően Európában egyedülálló módon, egységes működési keretek és műszaki tartalom mellett biztosítja az EU normáknak mindenhol megfelelő minőségi szolgáltatását. A KiwiSun franchise hálózat 11 évvel ezelőtt nyitotta meg első szalonját, amely a különleges enteriőrnek és a magas színvonalnak köszönhetően, rohamos fejlődésnek indult. Budapesten ma már 18 szalon, országszerte 35 szalon, Európában pedig további 12 szalon működik a barnulni vágyó vendégek örömére (Szlovákia, Románia, Németország, Anglia és Írország). Jelenleg további 10 újabb franchise szalon van épülőben, hamarosan Olaszországban, Veronában is megnyílik a KiwiSun franchise új szalonja.
Érdekesség, hogy a külföldi szalonokat, kizárólag kint élő magyar párok nyitják. Kivételnek számítanak ez alól a Londonban működő szalonok, ahol az elmúlt években kiköltözött fiatal korosztály nyit KiwiSun franchise szalonokat. Ők általában 30 év körüli fiatalok, akik dolgozni mentek ki Angliába, ahol megteremtették az anyagi feltételeit, hogy saját önálló vállalkozásuk legyen.
Hazánkban a KiwiSun franchise rendszere területi kizárólagosságot biztosít tagjainak.
Megkérdeztük, az egyik hazai franchise tagot, hogy mennyire elégedett a KiwiSun vállalkozással.
A Mosonmagyaróváron működő franchise szalon tipikus hazai családi vállalkozás, alapítói több gyermeket nevelnek, Levente a férj, aki a tőkét biztosította, felesége Viktória, ő az, aki a szalont vezeti.