Advertisement

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ingatlanárak rohamos növekedésével még inkább érdemes megfontolnunk lakásunk értéknövelő energetikai korszerűsítését. Kiváltképp, ha mindezt 0%-os kamatú, európai uniós forrásból származó hitelből fedezhetjük, amit az MFB Pontokon igényelhetünk. A források országszerte 163 OTP bankfiókban érhetők el.

Az Eurostat adatai szerint 2015 óta az Európai Unió tagországai közül Magyarországon nőtt a legnagyobb ütemben az ingatlanok ára: a magyar lakásárak ebben az időszakban 31 százalékkal nőttek az EU-s átlag 11 százalékhoz képest.

A lakáspiacon korábban nem tapasztalható dinamika még inkább arra ösztönözheti az ingatlantulajdonosokat, hogy használják ki a lakásuk korszerűsítésére előttük álló lehetőségeket, így kiváltképp nagy jelentősége van annak, hogy még elérhető az európai uniós forrásból származó kamatmentes hitel a családi házak és lakások energetikai korszerűsítéséhez. Az MFB Pontokon igényelhető források országszerte 163 OTP bankfiókban érhetők el.

A nulla százalékos hitelből fedezhetjük otthonunk szigetelését, a nyílászárók cseréjét, fűtéskorszerűsítését, illetve napkollektor és napelem telepítését. Mindezek olyan beruházások, amelyekkel érdemben növelhetjük ingatlanunk értékét.

Magánszemélyek és a társasházak egyaránt igényelhetik a hitelt, mindössze 10 százalékos önerővel, akár 20 éves futamidőre, ráadásul elő- vagy végtörlesztéséhez akár lakás-takarékpénztári megtakarítás is felhasználható.

Magánszemélyek esetében az igénybe vehető összeg 500 ezer forinttól 10 millió forintig terjed (5 millió forint alatt jelzálogfedezet sem szükséges), társasházak és lakásszövetkezetek esetében pedig lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet a hitelösszeg.

A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a kölcsönhöz további banki költségek nem kapcsolódnak, és nincs árfolyamkockázat sem, így a futamidő alatt csak a ténylegesen igénybe vett kölcsönösszeget kell törleszteni. Ráadásul a kölcsön összegéből finanszírozható a beruházás járulékos költségeinek egy jelentős része, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Lakáskorszerűsítés 0%-os kamatú, európai uniós forrásból származó hitelből.