Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lux Hungária Kft. svájci háttérrel rendelkező prémium kategóriás termékeket értékesítő cég, melynek kiemelten fontossá vált, hogy támogasson olyan intézeteket és szervezeteket, akik önhibájukon kívül szorulnak segítségre és akik számára könnyebb életvitelt biztosít, ha termékeit használhatják, vagy élvezhetik jótékony hatását.

Ezekért az emberekért és főként a sérült gyerekekért kelt fel egy szombat reggel 35 segítőkész Lux-os dolgozó és indult neki a Nemzetközi Pető Intézetnek, hogy élhetőbb környezetet teremtsen az ott élő gyermekeknek.

Ahol a Lux járt, ott az óvodások, iskoláskorú mozgásfogyatékos gyermekek konduktív nevelése zajlik. Nagy többségük a központi idegrendszer sérülése következtében mozgásszervi fogyatékos, sok esetben halmozottan sérült (látás, hallás, beszéd, észleléses problémák). A Pető Intézet azonban a mozgássérült gyerekeket fejlesztő központ mellett helyet ad egy ambulanciának is, ahova ma 120 koponyasérült, gerincsérült, agyvérzéses, baleset után épülő, Parkinson-kóros, sclerosis multiplexes felnőtt jár.

Az Intézetben többek között sok fejlesztő szoba, fürdőszobás hálóhelységek és közösségi terek találhatóak, melyekre igencsak ráfért egy nagytakarítás. A Lux S115 mélytisztító porszívók segítségével a szőnyegek és matracok is visszanyerték új állapotukat, köszönhetően annak, hogy ezekkel a készülékekkel akár 10 cm mélyről eltávolíthatóak a poratkák és egyéb szennyeződések. A Lux Uniprof kefés súrológépével pedig az erősen szennyeződött és évtizedek alatt elhasználódott linóleumot és padlószőnyeget varázsolta szinte teljesen új állapotúvá a segítőkész csapat.

A Lux Hungária Kft. folytatja karitatív tevékenységét, következő állomásuk a Heim Pál Gyermekkórház lesz, ahol az onkológiai osztályt támogatják termékeikkel.