Ismét árulják az egykori paksi konzervgyár ingatlanjait

A tulajdonos Pako Kft. értékesíteni kívánja a több mint két évvel ezelőtt bezárt és felszámolt paksi konzervgyár 4 hektáros területét és ingatlanjait. Megfelelő ajánlat esetén nem csupán a felszámolás alatt vásárolt ingatlanokat, hanem magát a Pakót is meg lehet vásárolni.
Körtési Zsolt, 2000. november 8. szerda, 23:59
Fotó:

A paksi székhelyű, Nagy István tulajdonában lévő Pako Élelmiszeripari és Raktározási Kft. értékesíteni kívánja a volt paksi konzervgyár ingatlanjait, s megfelelő ajánlat esetén eladó maga a Pako is - tájékoztatta a NAPI Gazdaságot Ledneczki Ferenc, a cég munkatársa. A Pako Kft. 1998 októberében, felszámolási eljárás keretében vásárolta meg a már 1997-ben bezárt s azóta sem működő, mintegy 4 hektár területű konzervgyárat, amely több mint fél tucat, jobbára nagy alapterületű épületből áll.
Ledneczki elmondta: a tulajdonos Pako egyben, de külön-külön is értékesítené az ingatlanegyüttest. Többek között eladó egy 1991 négyzetméteres csarnok, amely a város főutcája mentén helyezkedik el, s 4500 négyzetméteres parkoló tartozik hozzá. Ugyancsak több célra hasznosítható egy 2501 négyzetméteres üzemcsarnok, amely egy 400 négyzetméter hasznos alapterületű irodai és kiszolgáló szárnnyal egészül ki. Az utóbbiban öltözők, ebédlő, műhely és különböző méretű szociális helyiségek találhatók. Az épületkomplexumhoz nagy alapterületű raktár tartozik.
Szintén eladó egy 8 ezer négyzetméteres, valamint egy 300 négyzetméteres - utóbbi mindössze tíz éve épült - üzemi épület, továbbá egy nagy alapterületű, 5 ezer négyzetméteres raktárbázis és egy 480, egy 268, valamint egy 400 négyzetméteres könnyűszerkezetes épület is. Az utóbbiak jelenlegi formájukban elsősorban raktározási, kisebb átalakítás után üzemi célra használhatók. A felsoroltakon kívül eladó még több kisebb épület.
A cég munkatársa közölte: megfelelő ajánlat esetén eladó maga a Pako Kft. is, amelynek a birtokában az egykori konzervgyári terület van, de attól sem zárkóznak el, hogy az egyes épületeket bérbe adják. Az épületeket 8 ezer és 25 ezer forint, míg a telkeket 2-3 ezer forint közötti négyzetméteráron kínálja a tulajdonos.
Körtési Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK